Alternatif Gıda Kaynakları
2024
ISBN: 978-625-6110-00-7
DOI: 10.53478/TUBA. 978-625-6110-00-7

TÜBA-Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Kazim Şahin editörlüğünde yayımlanan eser, bitki ve hücre bazlı proteinler, böcek bazlı proteinler, deniz yosunları ve mikroalgler, laboratuvar ortamında üretilen et gibi yenilikçi protein kaynaklarını detaylı bir şekilde inceliyor. Her bir bölümde bu alternatif gıda kaynaklarının beslenme açısından yararları, potansiyel riskleri, üretim süreçleri ve tüketici kabulü gibi konular uzman görüşleriyle ele alınıyor. Ayrıca, sürdürülebilir gıda sistemleri için bu kaynakların nasıl entegre edilebileceği ve uygulanabilirliği üzerine stratejik çözüm önerileri sunuyor.

Prof. Dr. Kazim Şahin

Bölümler

Yazar: Dr. Öğr. Üyesi Melike Şeyma Deniz, Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu
DOI: 10.53478/TUBA.978-625-6110-00-7.ch01
Yazar: Prof. Dr. Sezai Ercişli
DOI: 10.53478/TUBA.978-625-6110-00-7.ch02
Yazar: Prof. Dr. İrfan Erol, Dr. Nilay Demir
DOI: 10.53478/TUBA.978-625-6110-00-7.ch03
Yazar: Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu
DOI: 10.53478/TUBA.978-625-6110-00-7.ch04
Yazar: Prof. Dr. Halit Canatan
DOI: 10.53478/TUBA.978-625-6110-00-7.ch05
Yazar: Dr. Öğr. Üyesi Berat Zeki Haznedaroğlu
DOI: 10.53478/TUBA.978-625-6110-00-7.ch06
Yazar: Prof. Dr. Sedef Nehir El
DOI: 10.53478/TUBA.978-625-6110-00-7.ch07
Yazar: Prof. Dr. Eda Köksal
DOI: 10.53478/TUBA.978-625-6110-00-7.ch08
Yazar: Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Özdemir, Prof. Dr. Zehra Büyüktuncer Demirel
DOI: 10.53478/TUBA.978-625-6110-00-7.ch09
Yazar: Doç. Dr. Senem Kamiloğlu Beştepe
DOI: 10.53478/TUBA.978-625-6110-00-7.ch10
Yazar: Prof. Dr. Murat Şimşek
DOI: 10.53478/TUBA.978-625-6110-00-7.ch11