Çabuk Bozulan Bazı Gıdalarda Kayıp ve İsrafın Engellenmesi

Çabuk Bozulan Bazı Gıdalarda Kayıp ve İsrafın Engellenmesi
Bu çalışma, özellikle meyve ve sebzelere odaklanarak bozulabilir gıdalarda kayıp ve israfın önlenmesini ele almaktadır. Makale, gıda kaybı ve israfının, küresel gıda güvenliği, kaynak kullanımı ve çevresel sürdürülebilirlik üzerindeki önemli etkisini vurgulamaktadır. Tedarik zincirinin çeşitli aşamalarındaki (üretim, dağıtım, işleme, depolama, perakende ve tüketim) kayıpların temel nedenleri irdelenmektedir. Çözümler arasında teknolojik yenilikler, akıllı tarım uygulamaları ve gelişmiş lojistik hizmetleri gibi uygulamalar yer almaktadır. Çalışma; kayıpları ve israfı en aza indirmek ve böylece daha iyi gıda güvencesi ve sürdürülebilirliği sağlamak için eğitim, teknolojik uygulamalar ve stratejik planlama dahil olmak üzere tedarik zinciri boyunca koordineli çabalara duyulan ihtiyacı vurgulamaktadır.