TÜBA Üyesi Prof. Dr. Metin Heper Vefat Etti

TÜBA Üyesi Prof. Dr. Metin Heper Vefat Etti

TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Metin Heper, 24 Şubat 2024 tarihinde yaşamını kaybetti.

Bilkent Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Heper'e Allah'tan rahmet, ailesine ve Bilkent camiasına başsağlığı dileriz.

Prof. Heper'in cenazesi 26 Şubat 2024 Pazartesi günü öğle namazını müteakip Doğramacızade Ali Paşa Camii'nden kaldırıldı ve Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi

Prof. Dr. Metin Heper kimdir?

1940 yılında doğdu. Orta öğrenimini İngiltere’de Harlow College ve Türkiye’de Ankara Koleji'nde tamamladı. 1963 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 1968 ve 1971 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) Syracuse Üniversitesi'nden yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı, 1975 yılında doçent ve 1985 yılında profesör oldu. Türkiye’de akademik hayatını Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi'nde sürdürmüş olan ve Orta Doğu, Boğaziçi ve Bilkent Üniversitelerinde Bölüm Başkanlığı, Koç ve Bilkent Üniversitesi'nde Dekanlık ve ODTÜ Rektör Yardımcılığı yaptı. Metin Heper ayrıca İngiltere’de Manchester Üniversitesi'nde, İsrail’de Kudüs Musevi Üniversitesi'nde ve ABD'de Harvard Üniversitesi'nde misafir araştırıcı olarak ve Texas State, Connecticut, Brandeis ve Princeton Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu.

Akademik yaşamına Bilkent Üniversitesi'nde devam eden olan Metin Heper, aynı üniversitedeki Türkiye’nin Siyasal Hayatı ve Tarihi Merkezi’nin ve Siyaset Bilim Bölümü’nün başkanı ve İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinin dekanı olarak görev yaptı. Ulusal ve uluslararası çok sayıda makale ve kitabın yazarı olan Metin Heper TÜBA Kurucu Üyesidir.