Uluslararası Türk Akademisi Ödül Töreni 14 Ocak’ta…

Uluslararası Türk Akademisi Ödül Töreni 14 Ocak’ta…

Uluslararası Türk Akademisi; TÜBA ve Ahmet Yesevi Üniversitesi ile TDK’nın desteğiyle 14 Ocak 2016 tarihinde Türk Dil Kurumu’nda gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Türk Akademisi Tanıtım Programı ve Ödül Töreni” düzenliyor.

TÜBA ve Ahmet Yesevi Üniversitesi ile TDK tarafından desteklenen Program, saat 09:30’da Türk Akademisi Sergisi ile açılacak, protokol konuşmalarının ardından gerçekleştirilecek törenle Hasan Celal Güzel, Türkolog Prof. Dr. Zeynep Korkmaz ve TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Halil İnalcık’a Türk dünyası araştırmalarına katkılarından dolayı ödülleri takdim edilecek.

Uluslararası Türk Akademisi tarafından Türk dünyasına ve Türk dünyasının araştırılmasına önemli katkılarda bulunan isimler altın madalya ile ödüllendiriliyor.

2016 yılı itibarıyla 100. yaşını kutlayacak olan Halil İnalcık’ın Osmanlı tarihi hakkında yazdığı eserleri dünyanın en seçkin yüksek eğitim kurumlarında okutuluyor ve Türk ve İngiliz dillerinde kırktan fazla kitabı bulunuyor. Uluslararası Türk Akademisi Ödülü, Prof. Dr. Halil İnalcık’ın yanı sıra diyalektoloji de dahil olmak üzere Türkoloji alanında birçok bilimsel çalışma gerçekleştiren, alanında 20’ye yakın kitabı ve 250’den fazla makalesi yayımlanan Prof. Dr. Zeynep Korkmaz’a da takdim edilecek. Ayrıca Türk dünyasıyla ilgili temel projeleri hayata geçiren, “Türk Tarihi”, “Türk Kültürü”, “Türkler” gibi onlarca ciltlik eserleri yayınlanan ve “Yeni Türkiye” Stratejik Araştırma Merkezi’nin başkanlığını yürüten Hasan Celal Güzel de çalışmalarından dolayı ödül alacak isimler arasında yer alıyor.

Törenin ardından Program, Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi Sanat Topluluğu’nun konseriyle sona erecek.