TÜBA Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu “Filistin” Gündemiyle Toplandı

TÜBA Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu “Filistin” Gündemiyle Toplandı

TÜBA, Gazze’deki son durumla ilgili uluslararası paydaşlardan gelen taleplere cevap vermek üzere Filistin başlıklı acil gündem dolayısıyla toplantı düzenledi.

TÜBA-Rabi Medrese’de hibrit yöntemle hazırlanan programda Akademi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker de yer aldı. TÜBA Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu Yürütücüsü, Akademi Asli Üyesi Prof. Dr. A. Nuri Yurdusev’in koordinasyonunda çalışma grubu üyeleri Prof. Dr. Pınar Bilgin, Prof. Dr. Birol Akgün, Prof. Dr. Şener Aktürk, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Dr. Muhittin Ataman, Prof. Dr. Ali Balcı, Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, Doç. Dr. Eliza Gheorghe ve Dr. Öğr. Üyesi Mürsel Doğrul’un bir araya geldiği toplantı “Gazze'de sivillere yönelik artan saldırılara ve insanlık suçlarına dikkat çekmek” üzere gerçekleştirildi.

Gazze’de yaşanan olayların uluslararası ilişkilere ve Türk dış politikasına etkileri üzerinde duruldu. Bu süreçte TÜBA olarak gerçekleştirilecek bilimsel raporlamalar başta olmak üzere konu hakkında izlenecek yol haritası çıkarıldı, çalışma takvimi hazırlandı. Toplantıda ayrıca; 2024 yılında TÜBA'nın düzenlemeyi planladığı “Küresel Dönüşümler ve Türkiye/Global Transformations and Türkiye” isimli konferans için hazırlanan taslak çağrı metni de ele alındı.