TÜBA Asosye Üyesi Prof. K. Arzum Erdem Gürsan’a İkincilik Ödülü

TÜBA Asosye Üyesi Prof. K. Arzum Erdem Gürsan’a İkincilik Ödülü

TÜBA Asosye Üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ekonomi Bakanlığı'nın desteği ile Ege İhracatçı Birlikleri tarafından, 24 Mayıs 2016 tarihinde İzmir Swissotel Grand Efes'te düzenlenen IV. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı’nda; proje yürütücülüğünü yaptığı “Bitkisel Gümüş Nanopartiküllere Dayalı Çevre Dostu Elektrokimyasal Sensörler" isimli proje ile “araştırıcı kategorisi”nde ikincilik ödülü kazandı.

“Fikirlerin Aşka Gelsin” sloganıyla sanayiciler, profesyoneller, öğretim üyeleri, araştırmacılar, mucitler; potansiyel ar-ge işbirlikleri için IV. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı’nda buluştu. Toplam 409 proje başvurusunun ardından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren 9 proje için 32 bin dolar ödül verildi. IV. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı'nda 59 proje ise sergilenmeye değer bulundu.

Ödül Alan Projeler

Narenciye Özel Ödülü: Çeşitli Cıtrus (narenciye) Türlerine Ait Ekstrelerden Hareketle Antı-agıng Kozmesötik Formülasyonu Geliştirilmesi – Vıtabell / Fatma Sezer Şenol

 Kuru Meyve Özel Ödülü: Çeşitli Aromatik Bitkilerin, Meyve Kurutmada Küf-maya Gelişimi, Fonksiyonel Ve Duyusal Özeliklere Etkileri / Kadir Gürbüz Güner

Özel Kategori Ödülü: Levansukraz Enziminin Kalorisi Azaltılmış Fonksiyonel Meyve Ürünleri Üretiminde Kullanılması / Yrd. Doç. Dr. Burcu Kaplan Türköz

Öğrenci Kategorisi 1.lik Ödülü: Spirulina Platensis’den Fikosiyanin Üretimi / Halil Yücelik

Öğrenci Kategorisi 2.lik Ödülü: Karaçam (pinus Nigra L.) Genç Kozalağından Geleneksel Fonksiyonel Reçel Üretimi / Burcu Şişli

Öğrenci Kategorisi 3.lük Ödülü: Çam Ağacı Reçinesinin Meyvelerin Raf Ömrüne Etkisi / Samed Aydın

Araştırıcı Kategorisi 1.lik Ödülü: Ülkemizde Yerel Biyolojik Mücadele Sektörünün Gelişimi İçin Bir Teknogrişim Projesi: Ekobesin İle Böcek Üretimi / Yurdagül Eserkaya

Araştırıcı Kategorisi 2.lik Ödülü: Bitkisel Gümüş Nanopartiküllere Dayalı Çevre Dostu Elektrokimyasal Sensörler / Prof. Dr. Arzum Erdem Gürsan

Araştırıcı Kategorisi 3.lük Ödülü: Mikroalglerden Yüksek Dha İçerikli Omega-3 Yağ Asidi Üretimi / Hande Yüce