TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Haluk Aydın Topaloğlu’na ‘Gaetano Conte Academy Klinik Araştırma Ödülü’

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Haluk Aydın Topaloğlu’na ‘Gaetano Conte Academy Klinik Araştırma Ödülü’

TÜBA Asli Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Aydın Topaloğlu, Mediterranean Society of Myology (MSM) tarafından verilen Gaetano Conte Academy Klinik Araştırma Ödülü’ne layık görüldü.

19 Mayıs 2015 tarihinde Napoli'de gerçekleştirilen törenle takdim edilen ödülün sahibi olduğu için çok memnun olduğunu ifade eden Prof. Dr. Topaloğlu, çalışmalarının karşılık bulmasının çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Haluk Aydın Topaloğlu’nun 25 yıl süresince nöromusküler konularda yaptığı klinik araştırmaların sonucu olarak kazandığı ödül ülkemizde kas hastalıklarına sosyal alandaki katkılarından dolayı 2000 yılında Prof. Dr. Coşkun Özdemir’e verilmiş ayrıca 2004 yılında MSM Kongresi’ni Türkiye’de düzenleyen Prof. Dr. Feyza Deymeer de özel ödül almıştı.

MSM’nin her iki yılda bir verdiği Gaetano Conte Academy’nin Temel Araştırma Ödülü’nü ise bu sene Fransa’nın Nice şehrinden Prof. Claude Desnuel’in oldu.

Gaetano Conte Academy’e, Duchenne Musküler Distrofi adını alan kas hastalığını 1836 yılında ilk olarak tanımlayan İtalyan Dr. Gaetano Conte adına, miyolojide klinik araştırma, temel bilimler araştırma ve sosyal çalışmalar alanlarında üstün katkısı olan bilim insanlarına veriliyor.