Başkan Şeker, Haydar Aliyev'in 100. Doğum Yıldönümü Toplantısına Katıldı

Başkan Şeker, Haydar Aliyev'in 100. Doğum Yıldönümü Toplantısına Katıldı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi’nin daveti üzerine Bakü’de düzenlenen Haydar Aliyev'in 100. doğum yıldönümü toplantısına katıldı.

"Haydar Aliyev Yılı" dolayısıyla Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi’nin Genel Kurulundaki Azerbaycan’ın seçkin devlet adamı Haydar Aliyev'in 100. doğum yıldönümüne dair özel oturumda yer aldı. Programda Azerbaycan Milli İlimler Akademisi'nin üyelerinin yanı sıra bilim insanları, kamu görevlileri, ulusal ve uluslararası bilim insanları katıldı.

Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi Başkanı İsa Habibbeyli’nin açılışını yaptığı toplantıda Başkan Şeker "Azerbaycan-Türkiye Birlik ve Beraberliği: Tarih ve Çağdaşlık" hakkında konuştu.

Haydar Aliyev'in Azerbaycan tarihinde silinemez bir etki bıraktığını, sıra dışı bir siyasetçi olduğunu ifade etti ve doğumunun 100. yıldönümünde bilim insanları ile birlikte olmaktan onur duyduğunu söyledi. Başkan Şeker şöyle devam etti: “Haydar Aliyev'in Azerbaycan'ın siyasi ve toplumsal gelişimine katkıları ölçülemez. Ülkenin modern kimliğinin şekillenmesinde ve 21. yüzyıldaki başarısının temellerinin atılmasında çok önemli bir rol oynamıştır. Vizyonu, liderliği ve Azerbaycan halkına olan sarsılmaz bağlılığı her zaman hatırlanacaktır. Haydar Aliyev'in vizyonunu devam ettirerek bu gelişime katkıda bulunan İlham Aliyev'i de kutluyorum.” dedi.

Haydar Aliyev'in hayatını ve mirasını anarken, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki birlik ve beraberlik üzerine düşünmenin önemine dikkat çeken Şeker, iki halkın derin bir tarihi ve ortak bir kültürü paylaştığını ve dostluk ve ortaklığın zamanla güçlendiğinin altını çizdi. Azerbaycan ve Türkiye’nin, enerji ve ulaşımdan savunma ve güvenliğe kadar pek çok alanı kapsayan güçlü bir stratejik ortaklığa sahip olduğunu söyleyen Şeker, her iki ülke arasındaki iş birliğinin hiçbir dönemde bu dönemde olduğu kadar güçlü olmadığını vurgulayarak daha derinleşmesi için iki ülkenin de kararlı olduğunu belirtti.

Prof. Şeker “İlişkilerimiz modern çağda da gelişmeye devam etmiştir ve bölgemizde ve ötesinde barış, istikrar ve refahı teşvik etmek için birlikte çalışmaya kararlıyız. Karabağ sorunu, birbirimizi desteklemeye yönelik ortak çabalarımızın sadece bir örneğidir ve önümüzdeki her türlü zorluk karşısında birlikte durmaya devam edeceğiz. Sonuç olarak, tüm halklarımız için daha parlak bir gelecek inşa etme kararlılığımızda birleşerek birlikte durmaya devam edeceğimizi söylemek istiyorum. Bugün Haydar Aliyev'in mirasını onurlandırırken, büyük uluslarımızın kaderini şekillendirmede birlik ve beraberliğin önemini de hatırlayalım.” dedi.

İlgili Fotoğraflar