AASSA Dijital Çağda Bilim Okuryazarlığı Toplantısı

AASSA Dijital Çağda Bilim Okuryazarlığı Toplantısı

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev’in başkanlığını yaptığı Asya Bilim Akademileri ve Toplulukları Birliği (AASSA) ve Endonezya Bilimler Akademisi tarafından düzenlenen Dijital Çağda Bilim Okuryazarlığı Toplantısı’nda TÜBA’yı Akademi Asli Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın temsil etti.

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da düzenlenen; kamu temsilcileri, uluslararası kuruluşlar ve dernekler, araştırmacılar, eğitimciler farklı disiplinlerden sivil toplum örgütlerinin de yer aldığı toplantının açılışını AASSA Başkanı Prof. Yurdusev ile AASSA Başkan Yardımcısı ve Endonezya Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Satryo Soemantri yaptı.

Prof. Dr. Yurdusev konuşmasında bilim okuryazarlığının toplum için her zaman önemli olduğunu söyledi. Bilim ve bilimin sonuçlarının herkes tarafından geniş çapta erişilebilir hale geldiğini belirten Yurdusev, dijital dönüşümün öğrenme, iletişim kurma ve bilime erişme açısından olağanüstü fırsatlar ssunduğuna değindi.

Toplantının ilk oturumunda Digital Transformations in Universities – Experiences in Turkey (Üniversitelerde Dijital Dönüşümler – Türkiye Deneyimleri) başlıklı sunum yapan AASSA SHARE (Science, Health, Agriculture, Risk, and Environment) Communication Committee Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, dönüşümün özellikle 2000 yılından itibaren hayatın her alanında önemli etkileri olduğunu ifade etti. Dijital teknolojilerin desteği olmadan hayat düşünülemez hale geldiğinin altını çizdi. Tüm ulusların, işletmelerin ve üniversitelerin dijital dönüşümlere uyum sağlama planı olmak zorunda olduğu vurguladı.

2 gün süren toplantıda dijital çağda bilim okuryazarlığının çeşitli yönleri incelendi. Bilim okuryazarlığı konusuna ve karşılaşılan sorunlara ışık tutuldu, bilimde ve toplumda var olan uygulamalara katkı sağlandı.

 

İlgili Fotoğraflar