TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Haldun Özaktaş IEEE Onur Üyesi Seçildi

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Haldun Özaktaş IEEE Onur Üyesi Seçildi

TÜBA Asli Üyesi ve Bilkent Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haldun Özaktaş, dünyanın en büyük tekno-profesyonel topluluğu olan Elektrik Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (Institute of Electrical and Electronical Engineers-IEEE) tarafından 1 Ocak 2014 tarihinde IEEE Onur Üyesi (Fellow) seçildi.

Özaktaş, elektrik mühendisliği ve bağlı alanlara bilimsel katkılarından dolayı kendisine verilen IEEE Onur Üyeliği derecesiyle IEEE’deki en yüksek üyelik düzeyinin sahibi oldu.
 
1991 yılından bu yana Bilkent Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde çalışmalarına devam eden Özaktaş’ın akademik ilgi alanları arasında optik bilgi işleme, sinyal ve görüntü işleme ve optoelektronik ve optik arabağlantılı bilgisayar sistemleri yer alıyor.

Prof. Dr. Haldun Özaktaş daha önce de Amerikan Optik Cemiyeti (OSA) ve Uluslararası Optik ve Fotonik Cemiyeti (SPIE) onur üyeliğine seçilmiş ve ayrıca TÜBA’ya en genç yaşta katılan isimlerden biri olmuştu. Prof. Dr. Haldun Özaktaş, optik ve fotonik alanını uluslararası düzeyde temsil eden Uluslararası Optik Komisyonu (ICO)'nun yılda bir kere verdiği en önemli ödülü olan 1998 ICO Ödülü'ne ve Carl Zeiss Vakfı'nın Ernst Abbe Madalyası'na layık görülürken diğer yandan en genç yaşta TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü almaya hak kazananlar arasına girmişti.

IEEE, dünyada 150 ülkede toplam 400.000'e yaklaşan üye sayısı ile giderek genişleyen bir kuruluş. Bilgisayar mühendisliği, biomedikal teknoloji, elektriksel güç, telekomünikasyon, uzay elektroniği, tüketici elektroniği gibi birçok teknik alanda otorite sayılan IEEE, belirtilmiş alanlarda dünyada çıkan tüm yayınların yüzde 30 gibi yüksek bir diliminin sahibi. Her yıl, 900'ün üzerinde standardın belirleyicisi durumunda ve 300'den fazla konferans düzenleyerek elektronik sektörüne hizmet ediyor.