Başkan Şeker Yüksek Düzeyli SDSN Etkinliği'ne Katıldı

Başkan Şeker Yüksek Düzeyli SDSN Etkinliği'ne Katıldı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, 20-21 Eylül 2024 tarihlerinde Columbia Üniversitesi'ndeki UN Sustainable Development Solutions Network (SDSN) Gelecek Zirvesi Öncesi Etkinliği'ne katıldı.

New York'ta bulunan Başkan Şeker, Columbia Üniversitesi’nde düzenlenen ve "Birleşmiş Milletler (BM) Gelecek Zirvesi" (UN Summit of the Future) öncesinde gerçekleşen Yüksek Düzeyli SDSN Etkinliği'nde yer aldı. Etkinlik, sürdürülebilir kalkınma, küresel yönetişim, yapay zeka etiği ve eğitim alanında tematik başlıklarda üst düzey katılım sağlayan akademisyenler, hükümet temsilcileri ve uzmanlar tarafından ele alındı.

Etkinliğin açılış konuşmasını SDSN Başkanı ve TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Jeffrey Sachs yaptı. Sachs, sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı, küresel barış ve güvenliğin etik boyutları, dijital çağın iş gücü dönüşümü gibi kritik konuların ele alınacağı panellere dikkat çekti. Kenya Eski Başbakanı Raila Odinga, BM İttifakının Yüksek Temsilcisi Miguel Ángel Moratinos gibi isimler etkinlikte konuşma yaptı. 

Toplantı süresince sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada bilimsel taahhütlerin ve uluslararası iş birliklerinin önemine vurgu yapılırken, Prof. Şeker TÜBA’nın bu konudaki rolünü güçlendirmeyi amaçlayan projelere işaret etti. TÜBA üyelerinden Jeffrey Sachs’ın önderliğinde gerçekleşen bu zirve, Türkiye'nin bilimsel katkılarını uluslararası arenada daha güçlü bir şekilde temsil etmeye olanak tanıdı.

İlgili Fotoğraflar