Uluslararası Bilim Konseyi Karadağ'da Toplandı

Uluslararası Bilim Konseyi Karadağ'da Toplandı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev, Karadağ Bilim ve Sanat Akademisi’nin ev sahipliğiyle (The Montenegrin Academy of Sciences and Arts - CANU) Uluslararası Bilim Konseyi'nin (International Science Council - ISC) Avrupa için 6. ISC Yıllık Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Değerlendirme Toplantısının açılış konuşmasını CANU Başkanı Prof. Dr. Dragan K. Vukčević yaptı. CANU'nun Karadağ/Podgoritsa'daki tesislerinde gerçekleştirilen programda; yurt dışından olmak üzere 30'dan fazla katılımcı bir araya geldi. Bilim akademilerinin temsilcileri akademilerinin bilimsel çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Toplantının Bilim Günü olarak adlandırılan 2. gününde; davetli konuşmacılar tematik oturumlarda; Karadağ'da Bilimin Zorlukları, Bilim ve Demokrasi, Bilim ve Diplomasi gibi başlıklarda oturumlar düzenlendi. Bilimsel çalışmaların geliştirilmesi ve genişletilmesi ile bilimin ulusal ve küresel düzeydeki rolü, özellikle karşılaştığı zorluklar üzerinde duruldu.

CANU; 27 Şubat 2012 tarihinde Karadağ Bilim ve Sanat Akademisi Kanunu kabul edildi. Bağımsız bir kurum ve kanunla kurulan en yüksek ulusal kurum olan CANU’nun 39 üyesi bulunurken 29 yabancı üyeyi de çatısı altında toplamaktadır.

İlgili Fotoğraflar