TÜRKİYE’NİN BİLİMSEL GELECEĞİ ÇANKAYA SOFRASI’NDA KONUŞULDU

TÜRKİYE’NİN BİLİMSEL GELECEĞİ ÇANKAYA SOFRASI’NDA KONUŞULDU

Cumhurbaşkanı Sn. Abdullah GÜL, “Türkiye’nin Bilimsel Geleceği” konulu Geleneksel Çankaya Sofrası’nda bilim dünyasından temsilcilerle bir araya geldi.

10 Nisan 2013 tarihinde düzenlenen yemeğe, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, yazar, sanat eleştirmeni, akademisyen Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman ve köşe yazarı İsmet Berkan katıldı.

Çankaya Köşkü’ndeki yemekte yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, dikkatle takip ettiği alanlardan birinin de Türkiye’de bilimin geleceği olduğunu vurgulayarak, teknoloji üretmenin önemi üzerinde durdu ve Türkiye’nin muhakkak teknoloji üretmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, üniversiteler arasında güzel bir rekabet olduğuna, dünyada ilk 500’e giren üniversite ve yayın sayısının artışına işaret ederek bunların teknoloji ve yeniliğe dönüştürülmesinin önemine değindi ve sosyal bilimlerde proje bazlı çalışmaların üzerinde daha fazla durulması gerektiğini ifade etti.

Yemekte, temel bilimler ve sosyal bilimler öğretiminde yaşanan sorunlar ve çözüm yolları, projeye dayalı araştırma ve bilimsel faaliyetler, Üniversite-İş Hayatı ve Kamu-Özel sektör işbirliği, konuyla ilgili kurumlar arası koordinasyon, bilimin çocuk ve gençlere sevdirilmesi, Türkiye’de orta ve yükseköğretim, Türkiye’nin son yıllarda Ar-Ge alanında katettiği mesafe vb. konular üzerinde duruldu.