TÜBA’dan Öğretmenlere “Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu”

TÜBA’dan Öğretmenlere “Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu”

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzaladığı protokol çerçevesinde, TÜBA Bilim Eğitimi Programı kapsamında; ortaokul fen bilgisi öğretmenlerine yönelik “Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu” düzenliyor. Kanıta dayalı öğrenme ve temel bilim eğitiminin etkinleştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan Kurs, 25-29 Mayıs tarihleri arasında Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilecek.

MEB tarafından seçilen 20 öğretmene 5 gün süresince farklı eğitim fakültelerinde görev alan, alanında uzman 15 akademisyen ve TÜBA Bilim Eğitimi Çalışma Grubu Üyeleri TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Erol Pehlivan ve TÜBA Asosiye Üyesi Prof. Dr. Hayrunnisa Bolay Belen tarafından eğitim verilecek.

MEB yetkililerinin de katılacağı Kurs’un ilk günü olan 25 Mayıs’ta, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ve TÜBA Asli Üyesi ve Bilim Eğitimi Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Mustafa Safran açılış konuşması yapacak.

29 Mayıs’a dek sürecek olan Kurs’un ilk ve ikinci günü; ‘Bilim, Bilim Eğitiminde Yeni Yöntemler, Araştırma Sorgulama Süreçleri, Ölçme Değerlendirme’ konuları üzerinde durulacak ve ikinci gün sonunda Ankara Üniversitesi Rasathanesi’nde gökyüzü gözlemi yapılacak. Üçüncü gün Fizik, dördüncü gün Kimya, beşinci gün ise Biyoloji alanlarında öğretmenlere birebir uygulamalı deneyler yaptırılacak.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Genel olarak eğitimin, özel olarak da bilim eğitiminin etkinliği önemli bir konu. Son yıllarda dünyada ve Türkiye’de özellikle temel bilimlere ilişkin eğitim ve öğretimin her düzeyde daha etkili ve çekici hale getirilmesi, üzerinde durulması gereken önemli sorunlar arasında. TÜBA Bilim Eğitimi Programı ile, özellikle ilk ve orta eğitim düzeyinde bilim eğitiminin daha etkin ve çekici kılınmasına yönelik etkinlikler öngörülmektedir. Bu kapsamda, özellikle öğretmenlerin yeni yöntem ve yaklaşımları kazandırmak yoluyla eğitim- öğretim yeterliliklerinin geliştirilmesi, önemli bir yere sahip. Bilim eğitimi programımız, MEB ve diğer paydaşlarla iş birliği içinde; gerektiğinde, yöneticiler, öğrenciler ve velilerin de katılabileceği etkinliklerle devam edecek.” dedi.

TÜBA Bilim Eğitimi Çalışma Grubu tarafından yürütülen Bilim Eğitimi Programı’nın farklı katılımcılar ve etkinliklerle devam ettirilmesi öngörülüyor.