TÜBA’dan “COVID-19 Küresel Salgınla Mücadele Özel Ödülü”

TÜBA’dan “COVID-19 Küresel Salgınla Mücadele Özel Ödülü”

TÜBA Akademi Konseyince 2020 yılı için; COVID-19 İle ilgili ulusal düzeyde hastalıkla mücadele ile teşhisten tedaviye tüm aşamalara yönelik özgün yöntem ve ürün geliştiren araştırmacılara, sağlık temel bilim alanlarında çalışan bilim insanlarının başvurabileceği bir ödül programı oluşturulması kararlaştırıldı. Bu kapsamda TÜBA, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 küresel salgını ile ilgili üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan bilim insanlarını, araştırmalarında teşvik etmek, desteklemek ve onurlandırmak üzere programladığı “TÜBA COVID-19 Küresel Salgınla Mücadele Özel Ödülü” için son başvuru tarihi 13 Kasım olarak belirlendi.

TÜBA Başkanı Prof. Muzaffer Şeker konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Ödüle Türkiye’de COVID-19 ile ilgili ilaç veya aşı geliştirme çalışmaları yürütenler ile konu ile ilgili temel bilim araştırmalarına dahil olanlar veya hastalığın teşhis ve tedavi süreçlerinde aktif olarak görev alan bilim insanlarının bireysel olarak başvurabileceğini/kurumlar tarafından da aday gösterilebileceğini söyledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgınla mücadelede toplumun her kesiminin görevinin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Şeker şu şekilde devam etti “İnsanlığı tek bir paydada birleştirebilen bir nevi küresel bir savaşın yürütüldüğü bu dönemde elimizdeki tek silah bilim. Ön saflarda gösterilen bu insanüstü çabaların büyük veya küçük fark etmeksizin her biri takdir edilmeye değer. Bu doğrultuda TÜBA kuruluş amacı gereği ‘COVID-19 Küresel Salgınla Mücadele Özel Ödülü’nü başvuruya açmış bulunuyor. Ödüle aday olan projenin ağırlıklı olarak Türkiye’deki merkezlerde çalışılmış ve yürütülmüş olması ve bilimsel etik izninin var olması bizim için ayrıca önem arz ediyor.” dedi.

Prof. Şeker ayrıca COVID-19 Küresel Salgınla Mücadele Özel Ödülü başvurularının değerlendirilmesi ve ödül verileceklerin belirlenmesinin ise, Akademi Konseyi’nce oluşturulan Ödül Değerlendirme Komitesi ve değerlendirme kriterleri tarafından yürütüleceğini ifade etti.

Ödül programının esasları ve başvuru koşulları için: http://www.tuba.gov.tr/tuba-odulleri/covid-19-kuresel-salginla-mucadele-ozel-odulu

Başvuru; istenen tüm belgelerin “bir asıl ve  bir dijital kopya (flash bellek)” olmak üzere Akademi Başkanlığına ulaştırılması ile yapılır.

Detaylı bilgi için:
Program Sorumlusu: Gökçen Oral
TÜBA - TÜRKİYE BİLİMLER AKADEMİSİ
Piyade Sokak No: 27 Çankaya 06690 ANKARA
(312) 442 29 03 (pbx)-168
gokcen.oral@tuba.gov.tr