TÜBA ve Tataristan Bilimler Akademisi İş Birliği Anlaşması İmzaladı

TÜBA ve Tataristan Bilimler Akademisi İş Birliği Anlaşması İmzaladı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ve Tataristan Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Myakzum Salakhov, her iki ülke akademisi arasında ilgili etkinliklerde iş birliği yapılmasına dair 30 Nisan 2015 tarihinde "TÜBA ve Tataristan Bilimler Akademisi İş Birliği Anlaşması" imzaladı.

Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov’un TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyareti esnasında gerçekleştirilen anlaşma çerçevesinde iki akademi arasında iş birliğinin geliştirilmesi ve ortak projeler konusunda mutabakata varılırken, akademiler arası bilgi, bilim insanı ve yayın değişiminin önü açıldı.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, “Bu anlaşmalar, bilimsel iş birliğinin geliştirilmesi açısından hem teşvik hem de destek işlevi görüyor. Tataristan Bilimler Akademisi ile yaptığımız ve ilişkilerimizde yeni bir aşamayı temsil eden anlaşma ile akademilerimiz arasında bilim insanı ve bilgi değişimi ile ortak faaliyetler ve iş birliği daha da gelişecektir." dedi.

Görüşmede ayrıca; TOBB ile Tataristan Ticaret ve Sanayi Odası, Tataristan Bilimler Akademisi ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı ve TOBB ETÜ arasında ayrı ayrı iş birliği anlaşmaları imzalandı.

İlgili Fotoğraflar