TÜBA ve MEB Arasında Protokol

TÜBA ve MEB Arasında Protokol

TÜBA ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü arasında İş Birliği Protokolü imzalandı.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker imzalanan protokolle Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Türk Tarih Kurumu iş birliğinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan öğretmen ve yöneticilerde tarih bilincinin oluşturulmasının amaçlandığını ifade etti.

Protokol; TÜBA, Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu, Eğitim Fakültesi Dekanlar Konseyi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) iş birliği ile Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü arasında gerçekleştirilecek hizmet içi eğitim faaliyetleri uygulamaları, etkinlikleri ve bu etkinlikleri kapsıyor.

TÜBA, protokol doğrultusunda yürütülecek hizmet içi eğitimlerin programını hazırlayacak aynı zamanda eğitim içeriklerini çalışacak olan bilim insanlarını da belirleyecek. Tüm içerik çalışmaları Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile iş birliği içinde gerçekleştirilecek; eğitimlerde kullanılacak olan materyaller hazırlanacak. Yüz yüze veya uzaktan eğitim, dijital eğitim, içerikleri, dokümanlar ve eğitim materyalleri katılımcılarla ve Genel Müdürlükle paylaşılacak.

İlgili Fotoğraflar