TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Aziz Sancar, MTA’ya Seçildi

TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Aziz Sancar, MTA’ya Seçildi

TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Aziz Sancar, Milli Tıp Akademisi (MTA) yıllık toplantısında seçilen 79 yeni üyeden biri oldu.

17 Ekim 2016’da yapılan yıllık toplantısında 70 asli ve 9 uluslararası yeni üyenin seçildiğini ilan eden MTA’nın yeni üyeleri arasında; 2006’dan bu yana DNA tamiri üzerine yapmış olduğu çalışmalarıyla 2015 yılında Nobel Kimya Ödülü’nün sahibi olan TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Aziz Sancar da yer aldı.

Üstün profesyonel başarı göstermiş bilim insanlarının seçildiği; sağlık ve tıp alanında en yüksek onurlardan biri olarak kabul edilen MTA üyeliğiyle Prof. Sancar, diğer üyeler gibi Akademi’nin faaliyetlerine gönüllü hizmet verecek.

Yeni üyeler, aktif üyeler tarafından tıp hizmetleri, sağlık hizmetleri ve kamu sağlığı konularının ilerlemesine önemli katkıda bulunmuş kişilerden seçiliyor. Yeni üyeler ile beraber MTA’nın toplam aktif üye sayısı 1.947’ye ve uluslararası üye sayısı ise 146’ya yükseldi.

MTA, 1970 yılında Tıp Enstitüsü adıyla kurulan ve özellikle sağlık ve tıp alanında çalışan profesyonellerin bulunduğu bağımsız bir kuruluş. Ayrıca, Milli Bilimler Akademisi ve Milli Mühendislik akademisi gibi milli ve uluslararası topluma danışmanlık hizmeti sunan bir organizasyon olma özelliğine sahip.