TÜBA-Rabi Medrese’de ‘Uluslararası İnsan Hakları Hukuku Yaz Okulu’

TÜBA-Rabi Medrese’de ‘Uluslararası İnsan Hakları Hukuku Yaz Okulu’

TÜBA-Rabi Medrese’de, Uluslararası İnsan Hakları Hukuku Yaz Okulu’nun üçüncüsü gerçekleştirildi.

Ulusal ve uluslararası organizasyonların düzenlendiği TÜBA-Rabi Medrese bu kez; 29-30 Temmuz tarihlerinde İstanbul Üniversitesi (İÜ), Hollanda’dan Leiden Üniversitesi ve İsveç’ten Raoul Wallenberg Institute (RWI) iş birliği ile ‘Law on the Bosphourus’ başlıklı Uluslararası İnsan Hakları Hukuku Yaz Okulu’nun üçüncüsüne ev sahipliği yaptı.

25 farklı ülkeden 60 katılımcının yer aldığı Yaz Okulu’nun akademik koordinatörlüğünü TÜBA Başkan Danışmanı ve İÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaya ve Leiden Üniversitesi’nden Doç. Dr. Pınar Ölçer üstlendi.

Yaz Okulu’nun ilk günü İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer'in açılış konuşması ile başladı. Derslerin bir bölümünün Mimar Sinan’ın inşa ettiği ve TÜBA tarafından restorasyonu tamamlanan Rabi Medrese’de gerçekleştirildiği Yaz Okulu’nda; RWI'dan Dr. Alejandro Fuentes’ın ‘Kültürel Çeşitlilik ve İnsan Hakları’, İÜ’den Prof. Dr. İbrahim Kaya’nın ‘Suriyeli Sığınmacılar ve İnsan Hakları” Leiden Üniversitesi’nden Prof. Van Den Herik’in ‘Uluslararası Ceza Hukuku ve ‘Birleşmiş Milletler Yaptırımları ve İnsan Hakları’ ve Dr. Jorrit Rijpma’ın ‘Avrupa’da İnsan Haklarının Korunması’, Bilkent Üniversitesi’nden Dr. Elena Cirkoviç’in ‘Irak, Suriye ve Yemen’deki Operasyonlar’, Leiden Üniversitesi’nden Doç. Dr. Pınar Ölçer’in “Karşılaştırmalı Hukuk ve İnsan Hakları”, Filistin’den Dr. Valentina Azarov’un ‘Filistin ve İnsan Hakları’ adlı derslerinin ardından katılımcılar sunumlarını gerçekleştirdiler. Program, sertifikaların takdimiyle sona erdi.

Katılımcılar, programın yanı sıra ilgili tarihi ve güncel mekanları da ziyaret ettiler.

İlgili Fotoğraflar