TÜBA Konsey Üyesi Prof. Dr. H. Tayfun Özçelik’e ‘Gülhane Akademi Tıp Ödülü’

TÜBA Konsey Üyesi Prof. Dr. H. Tayfun Özçelik’e ‘Gülhane Akademi Tıp Ödülü’

TÜBA Konsey Üyesi ve Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Tayfun Özçelik, Gülhane Askeri Tıp Akademisi tarafından verilen “Gülhane Akademi Tıp Ödülü”ne layık görüldü.

Prof. Dr. Özçelik’e, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nce bu yıl başlatılan “1.Gülhane Tıp ve Sanat Ödülleri” kapsamında 30 Nisan 2015 tarihinde takdim edilen Tıp Ödülü; Üner Tan Sendromu’nun genetik kökenleri ve genetik alanındaki uluslararası ve ulusal düzeyde ödüllendirilen diğer çığır açıcı çalışmaları nedeniyle verilirken, sanatçı Ferhat Göçer de "Gülhane Akademi Sanat Ödülü" nü aldı.

Halen Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı ve TÜBA Konsey üyesi olarak görev yapan ABD’deki Stanford Üniversitesi’nde ”çalışmalarının heykeli” dikilen 22 bilim insanı arasında yer alan tek Türk bilim insanı olan Prof. Dr. Tayfun Özçelik, 2009 yılında TÜBA Asli Üyesi seçildi ve ayrıca 2012 yılında da TÜBİTAK Bilim Ödülü aldı.

Gülhane Akademi Tıp Ödülü

Gülhane Akademi Tıp Ödülleri, tıp alanında önemli bilimsel çalışmalar yapan ve farkındalık oluşturan bilim adamlarını hem tıp fakültesi öğrencilerine hem de tüm Türkiye’ye duyurmak ve tanıtmayı amaçlıyor.

Gülhane Akademi Tıp Ödülü’nün verilmesinde bilim insanının bilimsel araştırma ve hizmetleri bir bütün olarak değerlendirildiğinde, bilime evrensel düzeyde katkıda bulunmuş olma koşulu aranıyor.

Değerlendirmede, adayların Science Citation Index’te yer alan dergilerde yayımlanmış araştırmaları, yayınlarına yapılan atıf sayıları ve bilimsel kimliğini kanıtlayan veriler göz önüne alınıyor.

Gülhane Akademi Tıp Ödülü’nde yaş ve akademik dönemin herhangi bir aşamasında bulunulmasıyla ilgili ön koşul aranmıyor. Bilim ödülü sadece hayattaki bilim adamlarına veriliyor.