'TÜBA-Gıda, Beslenme ve Kanserin Önlenmesi Sempozyumu’ ’23 Mayıs 2015’te Elazığ’da…

'TÜBA-Gıda, Beslenme ve Kanserin Önlenmesi Sempozyumu’ ’23 Mayıs 2015’te Elazığ’da…

TÜBA tarafından düzenlenen ‘Gıda, Beslenme ve Kanserin Önlenmesi Sempozyumu’, 23 Mayıs 2015 tarihinde Elazığ Ramada Otel’de, sempozyum sonunda yapılacak olan basın toplantısı da yine Ramada Otel’de saat 18:30’da gerçekleştirilecek.

Akademi’nin bilim temelli rehberlik ve danışmanlık işlevi kapsamında TÜBA  Kanser ve Gıda-Beslenme Çalışma gruplarınca düzenlenen Sempozyum’a; TÜBA,  TÜBİTAK, Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, devlet ve vakıf üniversitelerinden, devlet hastaneleri ve özel hastanelerden ve ayrıca çeşitli derneklerden uzmanlık alanı beslenme ve kanser olan öğretim üyeleri ile yöneticilerin yanında Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu,  Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar da katılacak.

TÜBA Kanser Çalışma Grubu ile Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu tarafından düzenlenen Sempozyum’da; gıda, beslenme ve kanser konusunda son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar toplumla paylaşılacak, toplumun daha sağlıklı ve bilinçli beslenmesine katkı sağlanarak kronik hastalıkların hızının ve oranının azaltılması adına da önemli bir adım atılacak, ortaya çıkan sonuçlar dahilinde konu hakkındaki bilgi kirliliği azaltılmış olacak. Özellikle gıdaların hazırlanması, denetimi, gıda ve kanser ilişkisi, kanserojenler ve kanserin önlenmesi başlıkları uzmanlar tarafından masaya yatırılacak. Öte yandan, tüm dünyada sorun olmaya başlayan obezite ile ilgili olarak ‘beslenme ve kanser ilişkisi, obezite ve kanser ilişkisi, diyabet obezite ve kanser ile ilgili sunumlar yapılacak ve yine toplumda sıkça tartışma konusu olan, GDO’ların regülasyonu, GDO’nun fayda ve zararları, biyokimyacı gözüyle gıda katkı maddeleri’ ile ilgili araştırmalar ve sonuçları ortaya koyulacak. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri Duke Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ömer Küçük de kanserin önlenmesi konusunda konferans verecek.

TÜBA Kanser Çalışma Grubu ile Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu tarafından hazırlanacak olan ‘Gıda, Beslenme ve Kanserin Önlenmesi Sempozyumu Raporu’ ise ilgili paydaşlar ve kamuoyuyla en kısa sürede paylaşılacak