TÜBA-GEBİP ve TÜBA-TEÇEP ÖDÜLLERİ 2015 Yılı Başvuruları Başladı

TÜBA-GEBİP ve TÜBA-TEÇEP ÖDÜLLERİ 2015 Yılı Başvuruları Başladı

TÜBA, Üstün Başaralı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (GEBİP) ve Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri Programı (TEÇEP)  2015 yılı başvuruları 17 Kasım 2014 tarihine kadar devam edecek. TÜBA-GEBİP Ödülü sahiplerine; üç yıl boyunca her yıl 20.000 TL, tez aşamasındaki doktora öğrencileri için ise yine her yıl 6.000 TL ek destek sağlanacak. TÜBA-TEÇEP kapsamında kazanan eser sahiplerine; Telif Eser Ödülü 20.000 TL, Kayda Değer Telif Eser (Mansiyon) Ödülü 7.000 TL, Çeviri Eser Ödülü 12.500 TL ve Kayda Değer Çeviri Eser (Mansiyon) Ödülü olan 4.000 TL verilecek.

TÜBA,  2001 yılından bu yana GEBİP kapsamında, üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarının araştırmalarını ve 2008 yılından bu yana ise TEÇEP kapsamında; üniversitelerde okutulan veya okutulması öngörülebilecek Türkçe kitap yazarlarını ya da yabancı dildeki bir kitabı Türkçeye çevirenleri destekliyor. GEBİP aracılığıyla bugüne kadar 335 üstün başarılı genç bilim insanının, TEÇEP aracılığıyla ise 161 eserin ödüllendirildi. GEBİP ile üstün başarılı genç bilim insanları ve TEÇEP ile Türkçeye kazandırılması uygun görülen eserlere, ihtiyaç duydukları desteğin ödül şeklinde sağlanması amaçlanıyor.

GEBİP, TÜBA'nın kapsadığı tüm bilim alanlarında çalışan, sağlık bilimlerinde uzmanlık derecesine sahip, diğer bilim dallarında doktora derecesi almış ve Türkiye'de çalışan veya çalışma kararı vermiş, 39 yaşını doldurmamış genç bilim insanlarını ödüllendiriyor. TEÇEP ise; doğa, mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanında ‘Telif ve Çeviri Eser Ödülü’ ve ‘Kayda Değer Eser Ödülü’nü eserin yazarı, editörü, çevirmeni ve çeviri editörünün başvurusuyla, ilk baskısı son beş yıl içinde yapılmış olması şartını yerine getiren eserleri değerlendirerek veriyor. Çeviri eserlerde, yayımlanmış orijinal eserin en son baskısından çevrilen eserler için yapılan başvurular kabul ediliyor. 

Üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını, araştırmalarında desteklemek ve genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla yürütülen GEBİP ve üniversite düzeyinde kitapları zenginleştirmek ve yabancı eserleri Türkçeye kazandırılması amacıyla yürütülen TEÇEP için 2015 yılı başvurularının 17 Kasım 2014 tarihine kadar devam edecek.

TÜBA - GEBİP 2015 YILI BAŞVURULARI

TÜBA - TEÇEP 2015 YILI BAŞVURULARI