TÜBA-GEBİP Üyesi Prof. Dr. Yusuf Baran, Gelişen Ülkeler Mühendislik ve Teknoloji Akademisi’ne Seçildi

TÜBA-GEBİP Üyesi Prof. Dr. Yusuf Baran, Gelişen Ülkeler Mühendislik ve Teknoloji Akademisi’ne Seçildi

2010 TÜBA GEBİP Üyesi ve Abdullah Gül Üniversitesi, Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran, Gelişen Ülkeler Mühendislik ve Teknoloji Akademisi’ne (The Academy of Engineering and Technology of the Developing World) seçildi.

Akademi; gelişen dünyadan bilim ve teknoloji liderlerinin birikimlerinden daha fazla faydalanmak üzere mobilitilerini artırmak ve böylece Birleşmiş Milletler’in belirlediği Sürdürülebilir Gelişme Hedefleri doğrultusunda Güney-Güney İş Birliği’ni sağlayabilme temel misyonunu taşıyor.

Güney-Güney İş Birliği (SSC) gelişmekte olan ülkelerin mevcut kalkınma sorunlarına çözüm üretebilmek için iş birliği içinde çalışmaları üzerine kurulmuş uluslararası bir işbirliği teşkilatıdır. Güney-Güney İş Birliği 130’dan fazla ülkeden oluşmakta ve Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerin üçte ikisini ve tüm dünya nüfusunun %60’ından fazlasını temsil etmektedir. Bu iş birliği çerçevesinde, Güney-Güney ülkeleri arasındaki ekonomik iş birliği güçlendirilmekte ve farklı alanlardaki birikimlerin paylaşımı ile bu ülkelerin kalkınmalarına önemli katkılar sunulmaktadır.

Gelişen Ülkeler Mühendislik ve Teknoloji Akademisi, kamu ve özel sektörden bilim insanlarını, araştırmacıları, teknolog, mühendis ve bilim politikacılarını bir araya getirerek gelişen dünyanın ulusal ve bölgesel kalkınmasına önemli katkılar sunacak bilim, teknoloji ve inovasyon politikaları belirleyecektir.