TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Mesajı

Milletimizin egemenlik ve bağımsızlık iradesi ve mücadelesinin eseri, “devlet-i ebed müddet” ülküsünün kalıcı bir adımı olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığımız millî mücadeleyi takiben kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. yılını milletçe idrak etmenin onurunu yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin 93. yılında Türk Devleti ve millleti, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve çeşitli terör örgütlerinin saldırıları şeklinde ortaya çıkan bir tür vekalet savaşı ile karşı karşıyadır. Tarih boyunca olduğu gibi, milletimiz, bağımsızlık iradesi, azim ve kararlılığıyla bu gibi saldırıların da üstesinden gelecek millet ve devletimizin birlik ve bekasını koruyacaktır. Akademi camiamız da milletimizin bağımsızlık, demokrasi, birlik ve bekası doğrultusunda üzerine düşen görevi yapacaktır.  
93. yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı içtenlikle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan, millet ve devletimizin birlik ve bütünlüğü, bağımsızlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin beka ve gelişimi için hayatlarını feda eden tüm şehit, gazi ve kahramanlarımızı rahmet ve şükranla yâd ediyorum.

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar
TÜBA Başkanı