TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Erzurum’da Rektörleri Ziyaret Etti

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Erzurum’da Rektörleri Ziyaret Etti

TÜBA’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ve Erzurum Atatürk Üniversitesi desteği ile gerçekleştirdiği ve beş gün süren ‘TÜBA Bilim Eğitimi Programı II. Uygulamalı Bilim Eğitim Kursu’nun açılışı için Erzurum’da bulunan Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar; Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı’yı ziyaret etti.

Atatürk Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜBA Bilim Eğitimi Programı II. Uygulamalı Bilim Eğitimi Kursu’na oldukça önemli bir destek veren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı makamında ziyaret etti.

Atatürk Üniversitesi'nin kendisinde çok ayrı bir yeri olduğunun altını çizen Prof. Dr. Acar “Üniversiteyi bu şehirde okudum ve gençlik yıllarım burada geçti. Atatürk Üniversitesi Türkiye'nin en köklü ve en iyi eğitim veren kurumlarından bir tanesi. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak ise TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar'ın nazik ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Prof. Dr. Acar'a ve beraberindekilere teşekkür etti. Ziyaretin ardından TÜBA Başkanı Prof. Dr Acar, Rektör Prof. Dr. Koçak’a plaket armağan etti. Rektör Prof. Dr. Koçak ise Prof. Dr. Acar ve heyetine Atatürk Üniversitesi yayınlarından armağan etti.

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı'yı da makamında ziyaret eden Prof. Dr. Acar, ETÜ’nün eğitim ve bilim dünyasına sağladığı katkılar, getirdiği yenilikler ve üniversite hakkında bilgi aldı.

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı'ya, TÜBA’nın üçüncü baskısını ve Almancadan çevirisini gerçekleştirdiği, Akademi Şeref Üyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin’in 5 ciltten oluşan ‘İslam’da Bilim ve Teknik’ adlı eserini armağan etti.