TÜBA Asosiye Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Köklü’ye ‘En İyi Bilimsel Araştırma Ödülü’

TÜBA Asosiye Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Köklü’ye ‘En İyi Bilimsel Araştırma Ödülü’

Özel Ankara Güven Hastanesi, tıp alanında genç araştırmacıları desteklemek amacıyla 2008 yılından bu yana düzenlediği Dr. Aysun - Ahmet Küçükel Tıp Ödülleri kapsamında TÜBA Asosiye Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Köklü’yü ‘En İyi Bilimsel Araştırma Ödülü’ne layık gördü.

Türk hekimlerini yüksek nitelikli bilimsel araştırmalara özendirmek ve desteklemek amacıyla, ‘En İyi Bilimsel Araştırma Ödülü’ ve ‘Genç Araştırmacı Proje Destek Ödülü’ olmak üzere iki kategoride düzenlenen organizasyonda ödüle layık görülen hekimler için Güven Hastanesi’nde bir tören düzenlendi. 

Törende, Dahili Tıp Bilimleri kategorisinde, ‘Long-term efficacy and safety of Lamivudine, Entecavir, and Tenofovir for treatment of hepatitis B virus-related cirrhosis’ adlı çalışmasıyla ‘En İyi Bilimsel Araştırma Ödülü’nü kazananlar arasında yer alan TÜBA Asosiye Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Köklü ödülünü Güven Hastanesi Genel Müdürü Dr. Aylin Yaman’ın elinden aldı. Dr. Köklü konuşmasında “Bu ödül bizler için onur verici. Güven Hastanesi’ne şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. ‘Genç Araştırmacı Proje Destek Ödülü’ ise ‘Yara iyileşmesinde fetomaternal mikroşimik hücrelerin hyalüronik asit ve amniyotik sıvı eşliğinde etkinliğinin araştırılması: deneysel çalışma’ başlıklı projesi ile Dr. Kadri Özer’e verildi.

Cerrahi Tıp Bilimleri kategorisinde ’Sizes of transverse foramina correlate with blood flow and dominance of vertebral arteries” başlıklı çalışması ile Dr. Kadir Kotil, Temel Tıp Bilimleri kategorisinde ise “Adipose tissue-derived mesenchymal stromal cells efficiently differentiate into insulin-producing cells in pancreatic islet microenvironment both in vitro and in vivos’ başlıklı çalışmasıyla Dr. Erdal Karaöz de ‘En İyi Bilimsel Araştırma Ödülü’nü kazanan hekimler arasında yer aldılar. 

 

İlgili Fotoğraflar