TÜBA Asosiye Üyesi Prof. Dr. Haluk Görgün, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcılığı’na Atandı

TÜBA Asosiye Üyesi Prof. Dr. Haluk Görgün, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcılığı’na Atandı

TÜBA Asosiye Üyesi Prof. Dr. Haluk Görgün, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektör Yardımcısı olarak görevine başladı. 

Lisans ve yüksek lisans eğitimini YTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde alan Prof. Görgün, doktorasını Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Rensselaer Politeknik Enstitüsü’nde tamamladı ve ardından Connecticut Üniversitesi’nde post doktora yaptı.
 
Prof. Dr. Haluk Görgün, araştırma görevlisi olarak başladığı YTÜ’de, Elektrik-Elektronik Fakültesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve SIGMA adlı mühendislik ve fen bilimleri ulusal hakemli dergisinin editörlüğü gibi görevler üstlendi.
 
YTÜ’nün ülkemizin önemli markalarından olduğunu söyleyen Prof. Görgün ayrıca; “YTÜ, küresel bir marka olabilme hedefine çoklu katılım ve ortak akıl ile belirlediği stratejik plan ve vizyon çerçevesinde emin adımlarla ilerlemektedir. Küresel teknolojik araştırma üniversitesi olmak, geleceğin teknolojisine yön vermeyi ve liderlerinin yetişmesine katkıda bulunmayı beraberinde getirecektir. Bu ancak değişimin bir parçası olmakla mümkün olacaktır. Bu bağlamda değişime tüm organlarıyla katalizör olarak katkı sağlama çabası içinde olan üniversitemiz, toplumsal sorumluluk bilincine sahip, vizyon oluşturan ve teknolojiye hakim mezunlar yetiştirmektedir. Kurumumuzun bu yoldaki başarısı, kaynaklarını etkin ve yetkin olarak kullanan bir yönetim anlayışına sahip olması ve öğrencileri, akademisyenleri, idari personeli ve mezunlarının buna gönül vermeleri ile gerçekleşmektedir” dedi.