TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Ömer Küçük’e “Yılın Kanser Araştırmacısı Ödülü”

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Ömer Küçük’e “Yılın Kanser Araştırmacısı Ödülü”

TÜBA Asli Üyesi ve Emory Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Küçük, Gateway for Cancer Research tarafından verilen Yılın Kanser Araştırmacısı Ödülü’nü kazandı.

Ödül 8 Eylül 2016 tarihinde New York’ta gerçekleştirilecek törenle Prof. Dr. Küçük’e takdim edilecek. Son dönemde araştırmalarını soya fasulyesindeki genistein ve proteinler konusunda gerçekleştiren Prof. Dr. Küçük, Ödül’ün kendisini oldukça mutlu ettiğini ifade etti ve “Ödül’ü almış olduğum haberini Ağustos ayının ilk haftası öğrendim ve benim için çok sevindirici oldu.  Çinko üzerine yaptığımız çalışmalar bu Ödül’le birlikte başka araştırmalara da yol açacak.” dedi.

Kanser araştırmalarını destekleyen ve daha önce de Prof. Dr. Ömer Küçük’ün çinkonun kemoterapi ve radyoterapi alan hastalarda enfeksiyonları azalttığını ortaya çıkaran bir çalışmayı gerçekleştirmesini sağlayan Gateway Foundation, her yıl araştırmacılar arasından bir kişiyeYılın Araştırmacısı Ödülü’nü veriyor.

Ön değerlendirme ve eleme ile ödül sahibi olacak araştırmacıların listesi Gateway for Cancer Research’ün ağ sayfasında yayımlanarak oylamaya sunuluyor. Oylamanın ardından Gateway Bilimsel Kurulu ve Yönetim Kurulu o yılın araştırmacısını seçiyor.