TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal The Academy of Europe Üyesi Seçildi

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal The Academy of Europe Üyesi Seçildi

TÜBA Asli Üyesi ve Yükseköğretim Kurulu’nda (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal The Academy of Europe Üyesi seçildi.

26 Haziran 2016’da gerçekleştirilen The Academy of Europe toplantısı sonucunda sosyal ve bağlantılı bilimler ile mutlak bilimler ve yaşam bilimleri alanında yeni üyeler seçildi; kapsamlı bir değerlendirme işleminin ardından, Avrupa kıtasından çok sayıda seçkin uluslararası bilim insanı üyeliği kabul etmeye davet edildi.

“Halen ülkemizin tek bilim akademisi olan Türkiye Bilimler Akademisi’nin üyesiyim.” diyen Prof. Dr. Mandal aynı zamanda çalıştığı alan odaklı olarak Dünya Seramik Akademisi’nin de (World Academy of Ceramics) Türkiye’den ilk ve tek üyesi. The Academy of Europe üyeliğiyle ilgili konuşan Prof. Dr. Mandal “Üyeliğimi, yaptığım çalışmaların katkısının sadece ulusal düzeyde ve dünyada bilim alanında değil, tüm bilim alanlarında, Avrupa düzeyinde tanınırlığının göstergesi olması nedeni ile önemli görüyorum. Bu da beni daha çok bilgi ve değer üretmek için motive ediyor, heyecanlandırıyor.” dedi.

“Seramik Malzemelerde (özellikle de Si3N4 bazlı seramiklerde), “yapı-özellik ilişkileri” üzerine çalışan, yaklaşımının her zaman; sadece bilgi üretmek değil, aynı zamanda bilgiyi değere dönüştürmek yönünde de olacağını ifade eden Prof. Dr. Hasan Mandal’a The Academy of Europe üyelik beratı, 4-6 Eylül 2017’de Budapeşte’de gerçekleştirilecek olan yıllık toplantıda takdim edilecek.

The Academy of Europe
1988 yılında kurulmuş Avrupa çapında bir bilim akademisi olan The Academy of Europe; tüm Avrupa ülkelerinden ve tüm disiplinlerden, uluslardan ve coğrafi bölgelerden seçilmiş 3500’ün üzerinde seçkin bilim insanından oluşuyor.

Prof. Dr. Hasan Mandal kimdir?
1965 yılında Eskişehir'de doğan Hasan Mandal, 1987 yılında ODTÜ, Metalurji Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesini, 1992’de Newcastle Üniversitesi’nden doktora unvanını aldı.

1994 yılında Anadolu Üniversitesi, Seramik Mühendisliği Bölümü’nde yardımcı doçent olarak göreve başladı. 1996’da doçent, 2001’de profesör unvanını aldı.

Prof. Mandal, arasında TÜBİTAK Bilim Ödülü dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeyde farklı ödüllere layık görüldü; Dünya Seramik Akademisi (WAC) ve Avrupa Akademisi (Academia Europaea) üyesi oldu.

Prof. Mandal, 2006-2010 yılları arasında Anadolu Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı, 2010-2011 Anadolu Üniversitesi rektör yardımcılığı, 2011-2015 yılları arasında Sabancı Üniversitesi, Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü ve Rektör Yardımcısı olarak görev yaptı.

Türkiye Mühendislik Dekanları Konseyi Genel Sekreterliği (MDK, 2006-2010), Küresel Mühendislik Dekanları Konsey Başkanlığı (GEDC, 2009-2010), Uluslararası Mühendislik Eğitimi Dernekleri Federasyonu (IFEES) 1. Başkan Yardımcılığı (2009-2011), Avrupa Seramik Derneği Başkanlığı (ECerS, 2009-2011), GOSB Teknopark Yönetim Kurulu Üyeliği (2011-2015), İnovent A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği (2011-2015), ÜSİMP (Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu) Başkan Yardımcılığı (2013-2015), TÜBİTAK, Teknoloji Transferi Mekanizmaları Destekleme Grubu (TEMEG) Yürütme Kurulu Üyeliği (2012-2105) görevlerini üstlendi.

70’i SCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış 125’ün üzerinde eseri ve ayrıca 6 adette uluslararası kapsamda patenti bulunan Prof. Mandal, Nisan 2015’ten itibaren Yükseköğretim Kurulu’nda (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor ve ayrıca AB Bologna Follow Up Grubunda (BFUG) ve Avrupa Üniversiteler Birliği’nde (EUA) Yükseköğretim Kurulu’nu temsil ediyor. ECerS Daimi Yönetim Kurulu Üyeliği ve ECerS 2017 Onursal Başkanlığı’nı da sürdüren Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBA 47. Genel Kurulu’nda yapılan seçimler sonucunda 2015 yılından bu yana TÜBA Asli Üyesi’dir.