TÜBA Akademi Ödülleri’ne Başvurular Devam Ediyor

TÜBA Akademi Ödülleri’ne Başvurular Devam Ediyor

TÜBA’nın bilim insanlarını teşvik ve takdir misyonu kapsamında, 2015 yılında uluslararası düzeyde “ TÜBA Akademi Ödülleri ” ihdas edilmiştir. Ödüller bütün bilim insanlarına açıktır.

TÜBA Akademi Ödülleri her yıl 1) Fen ve Mühendislik Bilimleri, 2) Sağlık ve Yaşam Bilimleri ve 3) Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere üç alandan aday gösterilenler arasından her alanda bir kişiye verilir. TÜBA Akademi Ödülleri ilgili alanda ÖZGÜN, ÖNCÜ ve ÇIĞIR AÇICI çalışmaları olan bilim insanlarına tevcih edilir. Her yıl ödüllerden birisi, üç alan arasında dönüşümlü olarak, Türkiye’den veya Türkiye bağlantılı bilim insanlarına verilir. 2015 yılı için Türkiye bağlantılı ödül Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında verilecektir.

TÜBA Akademi Ödüllerine TÜBA üyeleri, TÜBA’nın ilişkili olduğu Bilim Akademileri ve Akademiler arası kuruluşlar ve davet edilen diğer bilim kuruluşları ve bilim insanları tarafından aday gösterilebilir. Mevcut TÜBA üyeleri, çalışanları ve değerlendirme süreçlerinde yer alan bilim insanları aday gösterilemezler.

Aday gösterilen bilim insanlarının çalışmaları ve katkıları üç ödül alanında oluşturulan TÜBA Ödül Komitelerince hakem ve danışman görüşleri alınarak değerlendirilir. Değerlendirme sonucunda öneriler Akademi Konseyi’ne sunulur ve ödül sahipleri Konsey kararıyla belirlenir. Akademi Madalyası ve takribi 30.000 USD para miktarından oluşan ödüller düzenlenen bir törenle sahiplerine tevcih edilir.

2015 yılı için son aday gösterme tarihi 15 Eylül 2015 olup ödül sahipleri Kasım 2015 içinde açıklanacak ve ödüller Aralık ayında tevcih edilecektir.

Bu çerçevede üyelerimizi ve üniversitelerimizi ilgili alanlardan özgün, öncü ve çığır açıcı çalışmaları olan her alandan en fazla birer bilim insanını aday göstermeye davet ediyoruz. Lütfen aday bilim insanının ayrıntılı özgeçmişini ekleyiniz ve kapsamlı önerme gerekçenizi belirtiniz.

Aday göstermek isteyenlerin istenen bilgi ve belgeleri akademi.odulu@tuba.gov.tr adresine e-posta yoluyla, aynı zamanda Piyade Sokak No: 27 06690 Çankaya Ankara adresine posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir.

İletişim : 

Nihal TAMGÜÇ
Araştırıcı

TÜBA Akademi Ödülleri Programı

Telefon: (90)(312) 442 41 85 / 442 29 33
Faks: (90)(312) 442 29 58