Prof. Dr. Ahmet Cevat ACAR Yeniden TÜBA Başkanı Seçildi

Prof. Dr. Ahmet Cevat ACAR Yeniden TÜBA Başkanı Seçildi

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, ilgili mevzuata göre TÜBA’nın 14 Haziran 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen 47. Genel Kurulu’nda yapılan başkanlık aday seçiminde 113 geçerli oyun 101’ini alarak üç aday arasından ilk sırada yer aldı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından TÜBA Başkanlığı’na yeniden atandı.

Ağustos 2012’den beri TÜBA Başkanlığı görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, 2015-2018 döneminde de Akademi’ye 3 yıl daha başkanlık yapacak.

Prof. Dr. Acar, yeniden TÜBA Başkanı seçilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Üç yıldır sürdürmekte olduğum Akademi Başkanlığı görevine üyelerimizin büyük desteği ve Sayın Başbakan’ın onayıyla yeniden seçilmek, büyük bir onur, aynı zamanda büyük bir sorumluluk. Akademik, yasal ve etik ilkelere sadakatle, farklılıkları zenginlik olarak değerlendirme ve kurumsal devamlılık anlayışıyla TÜBA’nın ve Türkiyemizin hakettiği konuma gelmesine yönelik çabalarımız, önümüzdeki dönemde de devam edecek.

Öteden beri varolan “TÜBA-GEBİP ve TEÇEP ödülleri, Bilim Eğitimi, Kök Hücre ve Kanser Çalışma Grupları, üniversite ve Akademi Konferansları, Türkçe Bilim Terimleri Sözlüğü, Uluslararası İlişkiler ve Yayınlar vb. yanında bu dönemde başlatılan Bilim ve Eğitim, Gıda ve Beslenme Çalışma Grupları, Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri, Açık Ders Malzemeleri Ödülleri; Kurumsal Kapasite Geliştirme, Türk-İslam Bilim Kültür Mirası ve Tarihi-Etimolojik Türkiye Türkçesi Lügatı Projeleri” gibi yeni program ve projelerimizle, “bilimi sevdirme, bilimsel anlayışı yaygınlaştırma, bilimsel başarıları ödüllendirme ve bilim temelli danışmanlık” işlevlerimizi geliştirerek sürdürme amacındayız. TÜBA’nın mevzuat ve bina ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çabalarımızın da bu dönemde olumlu bir sonuca ulaşmasını umuyoruz.

Bu süreçte sağladıkları ve sağlayacakları değerli katkı ve destek için tüm Akademi üyelerimize, bilim insanlarımıza ve çalışanlarımıza; Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlarımız ile tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Ahmet Cevat Acar Kimdir?

Prof. Dr. Ahmet Cevat ACAR, 1960’da Kastamonu-Taşköprü’de doğdu. Atatürk Üniversitesi (AÜ) İşletme Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisans eğitimini İÜ İşletme Fakültesi “Personel Yönetimi ve Endüstri İlişkileri”; doktorasını İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü “İşletme ve Personel Yönetim-Organizasyon” bölümünde tamamladı. İÜ İşletme Fakültesi’nde sırasıyla “yardımcı doçent”, doçent ve profesör oldu. 2010-2012 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcılığı yaptı.

İnsan Kaynakları Yönetimi, Yönetim-Organizasyon, Örgütsel Davranış alanlarında eğitim, araştırma, danışmanlık, yayın ve proje çalışmaları bulunan Acar; Akademik çalışmaları yanında çeşitli komisyon ve kurul üyelikleri/başkanlıkları ile Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, İşletme İktisadi Enstitüsü (İİE) Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Eğitim Koordinatörlüğü, Stratejik Planlama Kurulu Üyeliği, Norm Kadro Yürütücülüğü, Kariyer Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, Yüksek Lisans Program Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Strateji Belgesi Danışma Kurulu üyelikleri ile İÜ Rektör Yardımcılığı (2010-2012) görevlerinde bulundu.

2012’den beri TÜBA Başkanlığı’nı yürüten, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) Danışma Kurulu Üyesi ve Kamu Hakem Kurulu Yedek Üyesi de olan Prof. Ahmet Cevat Acar, evli ve iki çocuk babasıdır.