Moğolistan Meclis Başkanı’ndan TÜBA’ya Ziyaret

Moğolistan Meclis Başkanı’ndan TÜBA’ya Ziyaret

Bilim insanları ve bürokratların içinde bulunduğu Moğol Heyet, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i ziyaret etti.

Heyette;  Moğolistan Büyük Kurul Başkanı Gombojav Zandanshatar, Türkiye’nin Moğolistan Büyükelçisi Gombosuren Munkhbayar, Milletvekili ve Moğol Halk Partisi Grup Başkanı Dulamdorj Togtokhsuren, Milletvekili ve Demokrat Parti Grup Başkanı OdonTsogtgerel, Milletvekili ve Moğolistan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Jamiyan Munkhbat, Milletvekili ve Gıda, Tarım ve Hafif Sanayi Bakanı Khayangaa Bolorchuluun, Milletvekili Khavdislam Badyelkhan, Çevre ve Turizm Bakanı Bat-Ulzii Bat-Erdene, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Batjargal Khandjav ve Müsteşar Tserengombo Namkhaibat yer aldı.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Şeker “Moğolistan Bilimler Akademisi’yle 2004 yılında imzaladığımız iş birliği anlaşması bizim için elbette ki önemli. Geçtiğimiz günlerde Moğolistan Bilimler Akademisi, Moğolistan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Moğolistan Devlet Üniversitesi’ne (MUIS) yaptığımız ziyaretlerde kurduğumuz sıcak ve samimi ilişkiler bilimsel iş birliğimizin sıklaşması anlamında bizi oldukça umutlandırdı. Bu anlamda ortak program ve projelerin çalışması içindeyiz.” dedi ve Moğol Heyeti TÜBA’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Meclis Başkanı Gombojav Zandanshatar ise; Meclis olarak Türkiye Bilimler Akademisi ile olan çalışmaları desteklediklerini, ilişkilerin daha da geliştirilmesi için çalışma içinde olduklarını söyledi.