Çadırını Al Sen de Gel

Çadırını Al Sen de Gel

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Antalya TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) Saklıkent Kayak Merkezinde başlayan Antalya Gökyüzü Gözlem Etkinliği’ne katıldı.

Etkinliğin açılışında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra Antalya Valisi Ersin Yazıcı, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda davetli yer aldı.

2022 yılı içerisinde Erzurum, Van ve Diyarbakır’da da gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören etkinlik her zaman olduğu gibi tüm gökbilim meraklılarına açık şekilde düzenleniyor. Bilim ve toplumu buluşturan, Türkiye’deki en önemli popüler gökbilim etkinliği dört gün devam edecek. 2000 m yükseklikteki Antalya Saklıkent’te her yıl düzenlenen etkinlikte katılımcıların profesyonel ve amatör astronomlarla buluşması hedefleniyor. Etkinlik süresince astronomi konulu seminerler verilmekte, gökyüzünü ve gökcisimlerini tanımaya yönelik teleskoplarla gözlemler, atölye çalışmaları, firma sergileri ve çeşitli yarışmalar yapılıyor.  Türkiye’nin dört bir yanından astronomi meraklılarına, 2 bin 500 metre yükseklikteki Saklıkent’te kurulan 5 gözlem istasyonunda, 30 teleskop ve 78 astronomun rehberliğinde gökyüzünü izleme fırsatı sunulurken uzay tutkunları 19 Ağustos’tan itibaren “Çadırını al sen de gel” sloganıyla programa davet edildi.

Türkiye’nin aktif haldeki en büyük gözlem evi olan ve en donanımlı teleskoplarının bulunduğu TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi’nde (TUG) başlayan etkinliğin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptı. Açılış töreninde konuşan Bakan Varank, pandemi ve orman yangınları nedeniyle gözlem etkinliğinin 2 yıldır düzenlenemediğini anımsatarak “Gördüğüm coşku ve heyecandan anlıyorum ki, aslında hepimiz Saklıkent’te göğe bakmayı özlemişiz. Burası ülkemizdeki ilk gözlem etkinliğine ev sahipliği yapan çok özel bir yer. Gökyüzü meraklılarıyla burada tutuşturduğunuz bilim ve teknoloji meşalesi şimdi Anadolu’nun birçok şehrine yayıldı.” dedi.

İlgili Fotoğraflar