Başkan Şeker’e Türk Fizik Derneği’nden Ödül

Başkan Şeker’e Türk Fizik Derneği’nden Ödül

Türk Fizik Derneği (TFD), TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e 2023 Yılı Türk Fizik Derneği Kamu Özel Onur Ödülü’nü takdim etti.

TÜBA’nın da destek verdiği Türk Fizik Derneği Uluslararası Fizik Kongresi, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK), TÜBİTAK, İstanbul Üniversitesi, Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı (TTBAV) ve İstinye Üniversitesi iş birliğiyle Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlendi. 

Fizik Kongresine 24’ü çağrılı konuşmacı olmak üzere toplamda 514 bilim insanı ve öğrenci katıldı. Kongreye yapılan başvurular arasından bilim kurulu üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda 189 sözlü bildiri, 64 adet poster bildiri kongrede sunuldu.

39. Uluslararası Fizik Kongresi açılış törenine katılamayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın ödülü ise Başkan Şeker’e teslim edildi. Türk Fizik Derneği Özel Onur Ödülü'nü almaktan onur duyduğunu ifade eden Başkan Şeker, “Bakanımız Fatih Kacır'ın yurt dışından gelen misafirleri nedeniyle kongreyi teşrif edemedi. Kendisinin adına ödülünü alırken, sizlere teşekkür ve selamlarını da iletiyorum.” dedi.

Konuşmasında temel bilimlerin öneminden bahseden Şeker “Bu uluslararası kongre, dünyanın dört bir yanından profesyonellerin bir araya gelerek görüşlerini tartışmaları, bulgularını paylaşmaları ve potansiyel işbirliği alanlarını keşfetmeleri için mükemmel bir platform sağlıyor. Burada gerçekleşen ve temelleri atılacak olan işbirliklerinin sadece bilimsel ilerlemeleri teşvik etmekle kalmayıp, aynı zamanda uluslararası anlayışı geliştireceğine ve bağları güçlendireceğine olan inancım tam.Fiziğin dünyamızı şekillendirmede hayati bir rol oynamaya devam edeceği açık. Biz 21. yüzyılda ilerledikçe, karşılaştığımız zorluklar giderek daha karmaşık hale gelecek ve bilim ve teknolojinin tüm gücünden yararlanan çözümler gerektirecek. Fizik de, enerji ve iklim değişikliğinden sağlık hizmetleri ve uzay araştırmalarına kadar çeşitli konuları ele almak için gerekli araçları, anlayış ve kavrayışı sağlayarak bu çabaların merkezinde yer alacaktır.” dedi.

Türk Fizik Derneği Başkanı Baki Akkuş ise yaptığı açıklamada “Türk Fizik Derneği olarak inanıyoruz ki, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemiz bilim, teknoloji ve kalkınmışlık alanlarında yaşanan yarışta öne çıkacak ve hak ettiği başarıları mutlaka yakalayacaktır.” dedi.