Başkan Şeker, TDK Türk Diline Hizmet Ödülleri Törenine Katıldı

Başkan Şeker, TDK Türk Diline Hizmet Ödülleri Törenine Katıldı

Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından her yıl düzenli olarak çeşitli kurum ve kişilere verilen “Türk Diline Hizmet Ödülleri” 2023 yılında Türk Dil Kurumu Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Ankara Valisi Vasip Şahin’in mesajının da okunduğu ödül töreninde TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker de yer aldı. Program; TDK Başkanı Prof. Dr. Osman Mert, Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu (AYK) Başkanı Prof. Dr. Derya Örs ile Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Gökhan Yazgı’nın konuşmalarıyla başladı. Törene TÜBA Asli Üyeleri Prof. Dr. Temel Kotil ve Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin ile Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, kurum başkanları, araştırmacılar ve uzmanlar katıldı.

Türk dili, kültürü ve edebiyatı için bugüne kadar vermiş oldukları hizmetleri dolayısıyla Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Prof. Dr. Yavuz Akpınar, Prof. Dr. Yerden Kazhybek ve Nail Tan ile bilimsel araştırmalarıyla Türkçenin Türk dünyasındaki önemli temsilcilerinden Azerbaycan Millî İlimler Akademisi ve millî ve yerli olarak üretilen ürünlerde Türk dili için gösterdikleri hassasiyetten ötürü Savunma Sanayii Başkanlığı “2023 Yılı Türk Diline Hizmet Ödülüne layık görüldü. Millî İlimler Akademisi’nin ödülü Akademi Başkanı Prof. Dr. İsa Habibbeyli’ye, Savunma Sanayii Başkanlığının ödülü ise TÜBA Asli Üyesi ve Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün’e takdim edildi.

Türk Dil Kurumunun Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kutlama programları çerçevesinde hazırladığı etkinlikte, ödül töreninin sonrasında Prof. Dr. Hamza Zülfikar “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Dil Kurumu” başlıklı konferans verdi.