ALLEA'nın 14. Genel Kurul Toplantısı Almanya'da Yapıldı

ALLEA'nın 14. Genel Kurul Toplantısı Almanya'da Yapıldı

14. ALLEA Genel Kurul Toplantısı, 29-30 Nisan 2013 tarihlerinde Berlin’de yapıldı. Türkiye Bilimler Akademisi’ni temsilen Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Konsey Üyesi Prof. Dr. Tayfun Özçelik ve Asli Üye Prof. Dr. Taner Demirer’in katıldıkları ALLEA Genel Kurul Toplantısı, Alman Temel ve Beşeri Bilimler Akademileri Birliği’nin (Union of German Academies of Sciences and Humanities) evsahipliğinde, Berlin-Brandenburg Temel ve Beşeri Bilimler Akademisi’nde (Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities) yapıldı.

ALLEA Genel Kurul toplantısı kapsamında, 29 Nisan 2013 tarihinde “Management of Large Data Corpora” konulu bilimsel bir sempozyum ve 30 Nisan 2013 tarihinde de ALLEA üyesi akademilerin temsilcilerinin katılımıyla Genel Kurul gerçekleştirildi. Sempozyumun başlangıcında Alman Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Prof. Dr. Johanna Wanka bir konuşma yaptı.

ALLEA  Beşeri Bilimler Çalışma Grubu Başkanı Dr. Sandra Collins’in başkanlık ettiği sempozyumda, dijital güvenlik, açık erişim, araştırma alt yapıları ve kültürel veriler, bibliyografik e-arşivler gibi konular ele alındı. Genel Kurul’da gündemdeki konular ele alınarak karara bağlandı.

İlgili Fotoğraflar