2024 TÜBA - TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu

2024 TÜBA - TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri TÜBA’nın da paydaşları arasında yer aldığı; Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te sahiplerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bilim ve teknoloji meraklılarının buluştuğu TEKNOFEST Adana’da dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. Gençlerin Türkiye’nin umudu olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TEKNOFEST dışa bağımlılığın, montajcılığın, başkalarına muhtaç yaşamanın ülkemizin kaderi olmadığını bizlere çok net bir biçimde gösteriyor. TEKNOFEST, unutmayın gençler, bir gençlik destanıdır, TEKNOFEST bir teknoloji devrimidir. TEKNOFEST, bereketli Anadolu topraklarında filizlenen idealist gençlerin güçlü sesidir.” dedi.

Tüm alanlarda yetişmiş nitelikli insan kaynağını artırmak amacıyla öne çıkan doktora tezlerini teşvik etmek, desteklemek ve onurlandırmak üzere ihdas edilen programda ödüller 4. kez sahiplerini buldu.

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri programının birincileri olan Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında Dr. Sercan Aygün, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında Dr. Tuğrul Cabir Hakyemez ve Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanında Dr. Nadir Yalçın, Temel Bilimler alanında; Dr. Recep İşçi’ye ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edildi.

5 Ekim günü TEKNOFEST’te, kazanan bütün ödül sahipleri için düzenlenen berat takdim töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Doktora Bilim Ödüllerinin Türkiye’nin öncelikli konuları hakkında 4 ana dalda yazılan özgün tezlere titiz bir değerlendirme sonucunda verildiğinin altını çizdi ve kazanan bilim insanlarını tebrik etti. TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise ödül programında ilk defa temel bilimler alanındaki tezlerin de ödüllendirildiğini belirtti, TÜBA ailesi olarak genç bilim insanları desteklemenin, takdir etmenin akademik motivasyon ve bilimsel gelişme açısından önemine dikkat çekti.

Ödülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen programın birincilerinin yanı sıra ikincileri Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında Dr. Doğa Doğanay, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında Dr. Sinan Okur, Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanında  Dr. Esra Bulut Atalay ve Dr. Esra Atalay Şahar, Temel Bilimler alanında Dr. Zafer Eroğlu ile üçüncüleri olan Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında Dr. Semih Doğu, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında Dr. Şeyma Çağlar Özhan, Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanında  Dr. Ece Güler, Temel Bilimler alanında Dr. Çağla Çelik’e ödül beratları Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Başkan Şeker tarafından takdim edildi.

TÜBA – TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Programı’nda son 2 yıl içinde, TEKNOFEST’in öncelikli alanları olarak gösterilen “Teknoloji ve Tasarım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Sağlık, Tarım ve Ekoloji Teknolojileri ve Biyoteknoloji, Milli Teknoloji Hamlesi’nin Uluslararası İlişkiler, Kalkınma Politikaları, Eğitim Yaklaşımları, Güvenlik Politikaları” hakkında tamamlanan ve savunulan Türkiye kaynaklı üretilmiş doktora tezleri ödüllendiriliyor.