2023 TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Başvuruları Başladı

2023 TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Başvuruları Başladı

TEKNOFEST'in öncelikli alanları özelinde hazırlanan, tüm alanlarda yetişmiş nitelikli insan kaynağını artırmak amacıyla, öne çıkan doktora tezlerini teşvik etmek, desteklemek ve onurlandırmak üzere uygulamaya konan ulusal düzeyde “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü”nün 2023 yılı başvuruları için son gün 10 Şubat 2023.

En başarılı tezlere Bilim Ödülü TÜBA’dan
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü hakkında TEKNOFEST yarışma alanlarına yönelik TÜBA tarafından her yıl açıklanan tematik program ile ilgili konu başlıklarını içeren YÖK doktora tezlerinin yazarları bireysel olarak başvurabileceği bilgisini veren TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker “Başvurular Teknoloji ve Tasarım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri ile Eğitim, Sağlık, Tarım ve Ekoloji Teknolojileri ve Biyoteknoloji alanlarında alınacak, ilgilenen bilim insanlarımız Akademi’nin ağ sayfasından detaylara ulaşabilir.” dedi.

Ödül programına yapılan başvurusu sayısının her yıl giderek artmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Başkan Şeker, “Ödül komitelerimizin titizlikle değerlendirdiği başvurular bizleri önce ülkemiz sonra dünya için umutlandırıyor. Bilim insanlarımızın nitelikli çalışmaları geleceğe dair hayallerimizi de hedeflerimizi de büyütüyor. Özellikle yinelemek isterim, her bilim insanımız bizim için çok değerli, yürüdükleri yolda desteğimiz daima onlarla olacak.” dedi.

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülüne başvurular bireyselin yanı sıra, TÜBA Üyeleri ile YÖK, TÜBİTAK, TÜSEB ve Üniversite Rektörlükleri tarafından önerilme şeklinde de gerçekleştirilebilir. Dijital olarak yapılacak ödül başvurularının 2020 yılından itibaren ödül programının son başvuru tarihine dek savunması tamamlanmış, bahsi geçen tanımlanmış özgün tematik konulara yönelik doktora tezlerinden oluşması şartı aranıyor. Ödüle daha önce başvuran adaylar, kendi bilimsel dosyalarında tezleri ile ilgili ek yeni yayın, patent, ürün gibi performans artışı olduğunu belirtmek ve belgelemek koşuluyla ve başvuru şartında ilan edilen yıllarda tezlerini bitirmiş olmak şartıyla tekrar başvuru yapabilirler. Ödül Programı kapsamında TEKNOFEST'in öncelikli alanları arasında sayılan konularda yapılan doktora tezleri bilimsel değerlendirme süreçleri sonucunda; birinci olan tez yazarına 50.000, ikinciye 40.000 ve üçüncüye ise 30.000 Türk Lirası ödül verilecek.

Detaylar için: http://bit.ly/3EfdDG0