Prof. Arslan’dan “Akademi Ödülü Konferansı”

Prof. Arslan’dan “Akademi Ödülü Konferansı”

2017 TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü’nün sahibi  ve İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Arslan, 16 Aralık günü The Green Park Hotel Ankara’da düzenlenen TÜBA 52. Genel Kurulu’nda “Kablosuz Haberleşme Sistemleri: Dünü, Bugünü ve Geleceği” başlıklı “Akademi Konferansı”nı gerçekleştirildi.

“Temel bilimler konusunda başarı gösteremeyen bir ülkenin ayakta kalabileceğine inanmıyorum.”
2017 Uluslararası Akademi Ödülü’ne layık görülmüş olmasının kendisi için büyük bir onur kaynağı olduğunu dile getiren Prof. Arslan, çalışmalarına ödülün verdiği motivasyonla çok daha büyük bir şevkle ve aşkla devam edeceğine dair söz vereceğini ifade ederek konuşmasına başladı.
 
Eğitim ve nihayetinde çalışma hayatımda edindiğim deneyim ve gözlemlerinden yola çıkarak teori ve temel bilimler arasındaki bağ kurulamadığında başarının mümkün olmadığını net olarak gördüğünün altını çizen Prof. Arslan sözlerini şu şekilde devam etti: “Temel bilimler konusunda başarı gösteremeyen bir ülkenin ayakta kalabileceğine inanmıyorum. Bireylerin tek başına başarılı olmaları çok zor fakat farklı disiplinlerde uzmanlaşan kişilerin birlikte yaptıkları çalışmalar, birbirlerinin eksiklerini kapatan bir takım şeklinde yürütülen projeler, programlar kesinlikle hedefe ulaşıyor. Dört yıl önce Türkiye’ye döndüğümde tam da bu noktada bir eksiklik gördüm. Hep birlikte aynı çatı altında çalışmadığımız sürece istediğimiz noktaya varmamız mümkün değil.”

Prof. Arslan haberleşme sistemleri, kablosuz haberleşme alanında çalıştığını, doktora tezinin ve daha sonraki çalışma tecrübelerinin de yine aynı yönde olduğunu söyledi ve “25 yıldır aynı konuda, sürekli gelişen bir alan üzerinde çalışıyorum. Beni bu ödüle götüren süreci soruyorlar. Cevabı aslında çok basit; “bir şeyi” yapmak, “aynı şeyi” yapmak, “sürekli” yapmak. Zaman içinde olgunlaşan bir süreçten bahsediyorum. Bir alt yapı elde ettikten sonra başka bir konuya geçmek, yine bir alt yapı edinme ihtiyacını gerektiriyor ve uzmanlaşmak söz konusu olmuyor. Ülke olarak alanlarında en iyi uzmanlara ihtiyacımız var. "Çok zeki olduğumdan değil, sorunlarla uğraşmaktan vazgeçmediğimden başarıyorum." der Albert Einstein. Aldığım Akademi Ödülü’nün arkasındaki en büyük etken de tam olarak budur diyebiliriz yani “sürekli yapmak”.” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, TÜBA Başkanı ve TÜBA Üyelerinin dinlediği konferans, basın tarafından da takip edildi.

İlgili Fotoğraflar