TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “24 Kasım Öğretmenler Günü” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “24 Kasım Öğretmenler Günü” Mesajı

“Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul edişi”nin 88. yıldönümü ve 1981 yılı itibarıyla kabul edilen “24 Kasım Öğretmenler Günü”nün 35. yılını kutluyoruz.

“Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiyesinde bugün ve gelecek, öğretmenlerin yaktığı meşale ile aydınlanıyor. Öğretmenlerimiz meşaleyi taşıyan vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerleri özümsemiş nesilleri yetiştirmek üzere dünyada ve ülkemizin her bir köşesinde bilgi ve birikimlerini pes etmeden, sabır ve incelikle öğrencilerine aktarmaya devam ediyor.

İlk önce Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kaybettiğimiz tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türkiye’nin çocuklarına ve gençlerine fedakarca çalışarak hizmet vermiş ve vermeye devam edecek olan, bu ulvi görevi layıkıyla yerine getiren bütün öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü en içten duygularımla kutluyorum.

 Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar
Akademi Başkanı