TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Feridun Emecen’e “Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülü

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Feridun Emecen’e “Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülü

TÜBA Asli Üyesi ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Emecen “Türk kültürüne ve tarihine yönelik yapmış olduğu araştırmalar ve yetiştirdiği öğrencilerle akademik hayata katkılarından dolayı” 2014 Türk Kültürü Araştırma Ödülü”ne layık görüldü.

Elginkan Vakfı tarafından Türk kültürü ve teknoloji alanlarında yapılan araştırmaları ortaya çıkarmak ve teşvik etmek amacıyla bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Türk Kültürü Araştırma ve Teknoloji Ödülleri" sahiplerini buldu.  TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Feridun Emecen’le birlikte Prof. Dr. Özdemir Nutku ve San. Öğr. Gör. Süleyman Şenel de Türk Kültürü Araştırma Dalı'nda ödüle layık görüldü. Teknoloji Dalı'nda ise 3B Biyoyazıcı ile yapay doku ve organ üreten Doç. Dr. Bahattin Koç'un yanı sıra meme kanserinin erken teşhisi ve görüntülenmesini sağlayan cihazlarıyla Prof. Dr. İbrahim Akduman ve Yrd. Doç Dr. Mehmet Çayören ödül aldılar.

Prof. Dr. Feridun Emecen Kimdir?

1979’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Kürsüsü’nden mezun oldu. 1981’de Yeniçağ Tarihi Kürsüsü’ne asistan olarak girdi. 1985’te XVI. asırda Manisa ve yöresinin sosyal ve iktisadi tarihini aydınlatmaya yönelik doktora tezi kabul edildi. 1987’de Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atandı. 1989’da Doçent oldu. 1995’te aynı Ana Bilim Dalı’nda Profesör kadrosuna atandı. 1994-2000 yılları İstanbul Üniversitesi dekan yardımcılığı, 2006-2007’de Avrasya Enstitüsü Müdürlüğü yapmış olup 16 Mart 2012 tarihi itibariyle İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi dekanlık görevini yürütmektedir.

Yurt içi ve yurt dışında çok sayıda ilmi kongre ve sempozyuma katılan, birçok ilmi derginin neşir heyeti, danışma kurulunda bulunan 1995’te Türk Tarih Kurumu üyesi, 2012’de Türkiye Bilimler Akademisi asli üyesi olan Emecen’in Osmanlı bürokrasisi, hanedanı, şehir tarihi, sosyal yapı, siyasi yönelimler, Osmanlı-Avrupa ilişkileri, savaş tarihi Osmanlı Balkanlar ve Ortadoğu dünyası gibi konuları içine alan yayımlanmış kitap ve makaleleri mevcuttur.    

İlgili Fotoğraflar