Başkan Şeker “MEB-Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri”ne Katıldı

Başkan Şeker “MEB-Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri”ne Katıldı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Milli Millî Eğitim Bakanlığınca okul yöneticilerine yönelik seminerler kapsamında İstanbul'da ikincisi düzenlenen tüm sosyal bilimler lisesi yöneticilerinin yer aldığı “Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri”ne katıldı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, 2021-2022 eğitim öğretim yılının yüz yüze ve kesintisiz bir şekilde tamamlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek "Allah'a şükür, sizin gibi yiğit insanlarla birlikte yürüyerek tüm topluma kararlı bir şekilde kararımızın arkasında kalabildiğimizi göstermiş olduk. Ben bu süreçteki desteklerinizden dolayı hepinize, tüm yöneticilerimize, tüm öğretmenlerimize en içten şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten bu, tarihî bir adımdı. Tüm dünya, özellikle Türkiye, okulun sadece bir öğretim mekânı olmadığını; aynı zamanda psikolojik gelişim, sosyal gelişim, kültürlenme, ortak kültür sanat etkinliklerle dolu bir mekan olduğunu ve bundan uzak kalındığı zaman sadece öğrenme kayıplarının telafi edileceğini ama diğer kayıpların telafi edilemeyeceğini ilk defa görmüş oldu. Onun için belki de siz değerli eğitim camiasıyla bu süreçte yapmış olduğumuz en büyük katkı ve tarihe not, okulları açık tutabilme iradesiydi." ifadelerini kullandı. 

Seminerde TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Sadettin Ökten, TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Fatih Andı, Prof. Dr. M. Sabri Küçükaşçı ve Doç. Dr. Osman Sezgin sunum yaptı.

Seminerde konuşan Başkan Şeker “Eğitim Felsefesi ve Okul İdarecileri İçin Notlar” başlıklı konuşmasına “Eğitim nedir?” sorusunu sorarak başladı. Türk-İslam medeniyetlerinde eğitim tarihini anlatan Şeker, konuyu Mehmet Akif Ersoy, Nurettin Topçu, Cemil Meriç, Sezai Karakoç’un medeniyet, ilim, eğitim hakkındaki görüşleriyle örneklendirdi. Bilgi temelli toplumun önemi, bilimsel bilginin üretiminde yaşanan sorunlar ile hızla değişen teknolojiler ve uyum sorunu üzerinde durdu. Türkiye’nin geleceği hakkında ise eğitim yatırımlarında nicelik ve nitelik dengesinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Şeker, bilim ve teknoloji, eğitim ve akademi ortaklığı ile endüstri 5.0 konuları üzerinde durdu. Seminer 25 Haziran’a kadar devam edecek.

İlgili Fotoğraflar