2023 TÜBA - TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu

2023 TÜBA - TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu

TÜBA - TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri TÜBA’nın da katılımcıları arasında yer aldığı; Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te sahiplerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edildi.

Tüm alanlarda yetişmiş nitelikli insan kaynağını artırmak amacıyla öne çıkan doktora tezlerini teşvik etmek, desteklemek ve onurlandırmak üzere ihdas edilen ödül programında 3. kez sahiplerini buldu.

TÜBA TEKNOFEST Doktora Bilim Ödül programının birincileri olan Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında Dr. Tuğçe Bilen, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında Dr. Sümeyye Ulaş ve Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanında Dr. Duygu Yılmaz Usta’ya ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edildi. 

30 Nisan günü TEKNOFEST’te düzenlenen ödül programında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri kapsamında festivalin ana konularına dair doktora tezi yazan araştırmacılara ödül verildiğini belirterek, “Fen bilimlerinden mühendisliğe, yaşam bilimlerinden sağlığa ve sosyal bilimlere kadar farklı alanlarda doktora tezi yazan araştırmacılarımızı ödüllendiriyoruz.” dedi.

Ödül töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, TEKNOFEST’in iki yürütücüsünden birisi olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak festivale çok ciddi katkılar verdiklerini söyledi. Bu katkılar arasında yarışmalar ve çeşitli etkinlikler olduğunu anlatan Varank, TEKNOFEST’in ana konularına dair doktora tezi yazan araştırmacılara ödül verdiklerini bildirdi.

TEKNOFEST’e davet
Herkesi TEKNOFEST’e ve festivalin coşkusunu yaşamaya davet eden Varank, “‘TEKNOFEST coşkusu tüm yurtta devam etsin’ diyoruz. Sizleri bu yıl Ankara’ya, seneye tekrar TEKNOFEST’in başka bir şehrinde buluşmaya davet ediyoruz. İnşallah bir ve beraber olursak hep birlikte Türkiye’yi Türkiye Yüzyılı’na taşıyacağız. Türkiye Yüzyılı’nı inşa ederken bu sürecin en büyük destekçisi olmaya var mısınız?” ifadeleri kullandı.

Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında ikinci olan Dr. Osman Gazi Güçlütürk'ün katılım sağlayamadığı törende Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında Furkan Özdemir’e ikincilik ve Dr. İlhan Fırat Kılınçer’e üçüncülük, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında Dr. Hatice Oğuz Özgür’e üçüncülük, Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanında Dr. Aslıhan Arslan’a ikincilik ve Dr. Emre Özgenç’e üçüncülük ödülleri ve ayrıca birincilik ödülüne layık görülenler de dahil bilim insanlarına ödül beratları Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından takdim edildi.

TÜBA – TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Programı’nda son 3 yıl içinde, TEKNOFEST’in öncelikli alanları olarak gösterilen “Teknoloji ve Tasarım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Sağlık, Tarım ve Ekoloji Teknolojileri ve Biyoteknoloji, Milli Teknoloji Hamlesi’nin Uluslararası İlişkiler, Kalkınma Politikaları, Eğitim Yaklaşımları, Güvenlik Politikaları” hakkında tamamlanan ve savunulan Türkiye kaynaklı üretilmiş doktora tezleri ödüllendiriliyor.