TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Yusuf BARAN, “Bilimsel Önderlik” Alanında Türkiye’nin En Başarılı İnsanı Seçildi

TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Yusuf BARAN, “Bilimsel Önderlik” Alanında Türkiye’nin En Başarılı İnsanı Seçildi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi ve 2010  Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü sahibi Doç. Dr. Yusuf BARAN, dünyanın en büyük gençlik organizasyonlarından biri olan Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından (Junior Chamber International, JCI) “Bilimsel Önderlik” alanında Türkiye’nin en başarılı insanı seçildi.

40 yaş altındaki üstün başarılı insanları, iş dünyası, ekonomi ve/veya girişimcilik, siyaset, hukuk ve kamu yönetimi, kültürel başarı, çevre korumacılığı ve ahlaki önderlik, insan haklarına, çocuklara ve dünya barışına katkı, insanlığa ve gönüllü kuruluşlara hizmet, fen ve teknik gelişme, kişisel başarı, tıbbi yenilik ve buluşlar alanında da ödüllendiren Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği, dünyada 115 ülkede faaliyet gösteriyor. Dünyanın en prestijli ödülü olan “Ten Outstanding Young Persons of the World” programının Türkiye finalleri olan “TYOP-Türkiye’nin On Başarılı Genci Projesi” ise, her sene, Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Türkiye Şubesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin alanında en eski sosyal sorumluluk ve toplumsal farkındalık projelerinden biri.

Bu ve bunun gibi birçok başarıya imza atan ve sonuç olarak toplam 50’ye yakın ödülle ulusal ve uluslararası bilim alanında adından takdirle söz ettiren TÜBA GEBİP Üyesi Doç. Dr. Yusuf BARAN, özellikle lösemi tedavisinde hastaların ilaçlara direnç gösterme nedenlerini ortaya koymak üzere moleküler ve genetik çalışmalarına devam ederken, aynı zamanda kanser genetiği alanında araştırma projelerini de yürütüyor.