TÜBA Asli Üyesi Prof. Hotamışlıgil’e Büyük Ödül

TÜBA Asli Üyesi Prof. Hotamışlıgil’e Büyük Ödül

Akademi Asli Üyesi ve Sabri Ülker Metabolik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, obezite ve diyabet alanında gerçekleştirdiği çalışmalar dolayısıyla Avrupa Diyabet Araştırmaları Derneği (EASD) ve Novo Nordisk Vakfı tarafından verilen 2018 yılı EASD–Novo Nordisk Vakfı Diyabet Mükemmeliyet Ödülü’nün sahibi oldu.

Harvard Üniversitesi’nde genetik ve kompleks hastalıklar üzerine çalışan yapan Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil, obezite ve diyabet arasındaki ilişki ile bu hastalıkların tedavi yolları konusunda yaptığı çığır açıcı çalışmalar nedeniyle EASD–Novo Nordisk Vakfı Diyabet Ödülü’ne layık görüldü.

Dünyada 425 milyondan fazla kişinin mücadele ettiği diyabet ve 650 milyon kişide görülen obezite alanında yenilikçi araştırmaları teşvik etmek amacıyla üstün başarı gösteren bilim insanlarına verilen EASD–Novo Nordisk Vakfı Diyabet Mükemmeliyet Ödülü, 3 Ekim tarihinde Almanya’nın Berlin şehrinde gerçekleştirilecek 54. EASD Yıllık Toplantısı’nda düzenlenecek törenle Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil’e takdim edilecek.