Uluslararası Onkoloji Çalışmaları Kongresi’nde “TÜBA Oturumu”

Uluslararası Onkoloji Çalışmaları Kongresi’nde “TÜBA Oturumu”

27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (Turkish Society of Medical Oncology-TSM) tarafından Antalya’da gerçekleştirilen; Uluslararası Kanser Kontrol Birliği (Union for International Cancer Control – UICC) ve Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından desteklenen Uluslararası Onkoloji Çalışmaları Kongresi’nde “TÜBA Oturumu” düzenlendi.

250 katılımcının yer aldığı, jinekolojik onkolojide yeni tedavi yöntemlerinden erken evre küçük hücreli akciğer kanseri tedavisinde farklı bakış açılarına dek pek çok konu başlığının masaya yatırıldığı kongreye 15 farklı ülkeden; Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, orta doğu ve balkan ülkeleri ve komşu ülkelerden kanser uzmanları katıldı.

İlk kez düzenlenen uluslararası kongredeki Bireyselleştirilmiş “Tedaviye Yönelik Baskıların Arttığı Bir Dönemde Değer Temelli Bakım Modelinin Sürdürülmesi" başlıklı TÜBA Oturumu’nun moderatörlüğünü; TÜBA Konsey Üyesi ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Demirer ile UICC önceki başkanı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Tezer Kutluk yaptı.

TÜBA, TSM ve UICC ortak oturumunda; İsviçre UICC Ceos’su Cary Adams “Ulusal stratejileri şekillendiren küresel çerçeve”, King’s College Kanser Politikaları Enstitüsü’nden Richard Sullivan “Kanser tespiti, tanı, tedavi ve bakıma erişimi optimize etmek için ulusal çabalar ile bakış açısı ve öğrenme” ve İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Yeşim Eralp ise “Değer temelli kanser bakımı: Uygulayan onkolog görüşleri” üzerine konuştu.

TÜBA oturumunda Kazakistan, İran, İsrail, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye’den katılan bölgesel temsilcilerle fikir alışverişinin yanı sıra soru ve cevaplarla tartışma ortamı sağlandı.

Toplantı sonucunda özellikle ilgili bölge ülkeleri arasında Türkiye önderliğinde bilimsel çalışma yapılması, kanser politikalarının belirlenmesi, yenilikçi tedaviler ile biyobenzer ilaçların kullanımları ve görüş alışverişinde bulunulması için ülkemizin yöneteceği ortak bir ağ kurularak kısa zamanda uygulamaya hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

İlgili Fotoğraflar