TÜSEB 2019 Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Sahiplerini Buldu

TÜSEB 2019 Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Nobel Ödüllü TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Aziz Sancar adına verilen 2019 Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri’ni TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Özcan Erel ile TÜBA GEBİP Üyeleri Doç. Dr. Nurcan Tunçbağ ve Doç. Dr. Engin Özçivici kazandı. 

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından İstanbul’da 29-31 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nın son günü gerçekleştirilen törende, tıp alanında yaptıkları çalışmalarla ödüle hak kazanan bilim insanları ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldılar.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Adil Mardinoğlu ve Genel Sekreter Prof. Dr. Hasan Türkez’in katıldığı törende Bilim ve Teşvik kategorilerinde toplam 5 bilim insanı ödüle layık görüldü.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker bilime katkının insanlığa katkı olduğunu, bu doğrultuda dünyanın her yerinden yapılan çalışmaların insanlığın ortak paydası olduğuna dikkat çekti ve Akademi Asli Üyesi Prof. Erel ile GEBİP Üyeleri Doç. Tunçbağ ve Doç. Özçivici’yi tebrik ederek Akademi adına kutladı.

TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özcan Erel ve Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Seza Özen’in olurken, TÜSEB Teşvik Ödülü İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden (İYTE) Doç. Dr. Engin Özçivici, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) Doç. Dr. Nurcan Tunçbağ ve Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Safa Barış’a takdim edildi.

İlgili Fotoğraflar