TÜBA’dan Türk Dünyasına “4. Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği” Yaz Okulu

TÜBA’dan Türk Dünyasına “4. Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği” Yaz Okulu

TÜBA tarafından düzenlenen ve 15-19 Haziran 2020 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan Türk Dünyası Ulusal Bilim Akademileri Birliği (TDUBAB) “Uluslararası Hukuk, Diplomasi ve İş Birliği” Yaz Okulu, Covid-19 salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Yaz Okulu’nun en erken Ağustos ayı sonunda gerçekleştirilebileceğini, kesin tarihin ise devam eden süreçte ilan edileceğini vurgulayan TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker şu şekilde konuştu: “Yaz Okulu, Türk Dünyası ülkeleri ve halkları arasında iş birliğini artırma-ve yakın ilişkileri teşviki amaçlıyor. Yaz Okulu, TÜBA’ya ait olan ve İstanbul’un kalbinde yer alan 16. yüzyılda Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş olan Rabi Medrese’de yapılacak ve öğrenciler İstanbul'un heyecanı ve güzelliğine akademik programı yerleştiren bu mekânın sunduğu olanaklardan yararlanabilecek. Günlük konferanslar ve İstanbul'un çeşitli alanlarına yerinde ziyaretlerden oluşan programda eğitim, uluslararası alanda tanınmış akademisyenlerden oluşan bilim insanları tarafından verilecek.”

Türk ve akraba topluluklarının yaşadığı kardeş, komşu ve yakın ülkelerin bilim insanları arasında köprü oluşturmak, diplomatik olarak yakınlaşmalarını ve ilişkilerinin gelişmesini sağlamak üzere başlatılan Yaz Okulu bu yıl dördüncü kez düzenleniyor. “Uluslararası hukuk düzeninin temelleri, Diplomasi ve Türk dış politikası, Teknoloji, kalkınma ve çevre alanlarında iş birliği, Anlaşmazlıkların dostça çözümü ve Bölgesel konular” gibi pek çok konunun ders programına dahil edildiği Yaz Okulu’nda daha önce olduğu gibi Azerbaycan, Bosna Hersek, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Makedonya, Ürdün, Moğolistan ve Çin Uygur Bölgesi gibi pek çok ülkeden katılım bekleniyor. Hem kamu hem de özel sektördeki genç uzmanlar, lisansüstü öğrenciler ve özellikle sosyal bilimler alanında birikime sahip genç akademisyenlerin yer alacağı programın kapanışının ardından öğrencilere sertifika takdim edilecek.

Programa katılım başvurusu yapmak isteyenler, sosyal bilimler alanlarından birinde yetkin, konuyla ilgili alanlarda çalışan ve İngilizceye hâkim olması gereken başvuru sahiplerinin dolduracakları aşağıdaki forma ek olarak; özgeçmişleriyle birlikte Yaz Okulu’na katılma amaçlarını ifade eden motivasyon ve ayrıca referans mektuplarını 22 Mayıs 2020'ye kadar summerschool@tuba.gov.tr  adresine göndermeleri gerekiyor.