TÜBA Üyesi Prof. Gürsan, COST Bilim Komitesi Üyesi Seçildi

TÜBA Üyesi Prof. Gürsan, COST Bilim Komitesi Üyesi Seçildi

TÜBA Asli Üyesi ve Konsey Üyesi Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan,  Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği Kuruluşu COST (European Cooperation in Science and Technology-COST Association) Bilim Komitesi Üyesi seçildi.

TÜBİTAK tarafından Türkiye’yi temsilen aday gösterilen Prof. Gürsan, COST üst düzey temsilciler komitesi toplantısında oy birliği ile COST Bilim Komitesi üyesi seçildi.

Avrupalı araştırmacılar arasında etkileşim ve işbirliğini destekleyerek; Avrupa’yı barışçıl amaçlar için bilimsel ve teknik araştırma konusunda güçlendiren COST, ulusal alanda araştırmalarını sürdüren, alanında uzman araştırmacıları çalıştıkları alanlardaki uzman bilim insanlarıyla Avrupa merkezli uluslararası tematik ağlarda bir araya getirmeyi hedefliyor.

COST, 1971 yılında kurulan ve Türkiye’nin de kurucu ülkeleri arasında yer aldığı COST’un Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ermenistan, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Gürcistan Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Karadağ, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Malta, Moldova, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Ukrayna ve Yunanistan olmak üzere toplam 41 üyesi  bulunuyor.