TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri 2016 Aday Gösterme Süreci Devam Ediyor

TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri 2016 Aday Gösterme Süreci Devam Ediyor

TÜBA'nın bilim insanlarını teşvik ve takdir misyonu kapsamında düzenlediği Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri’ne 2016 yılı için başlayan aday gösterme süreci 18 Temmuz 2016 saat 17:00’ye kadar sürecek.

TÜBA Başkanı Ahmet Cevat Acar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: TÜBA’nın ödüllendirme ve Türkiye’nin uluslararası bilimsel ilişkilerini geliştirme misyonu kapsamında geçen yıl başlattığımız ödül programı, beklediğimizin üzerinde ilgi gördü. İlk ödülleri, Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında Avusturya Bilimler Akademisi’nce aday gösterilen ve güneş enerjisi alanındaki çalışmalarıyla temayüz eden Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi, Yaşam ve Sağlık Bilimleri alanında Pakistan Bilimler Akademisi’nce aday gösterilen ve ana-çocuk sağlığı konusundaki çalışmalarıyla dikkati çeken Prof. Dr. Zulfiqar Ahmad Bhutta, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında ise Osmanlı iktisadı konusundaki çalışmalarıyla tanınan İstanbul Şehir Üniversitesi’nden Mehmet Genç kazandı. T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde tevdi edilen ödüllere, bu yıl uluslararası akademi ve üniversite camiasından daha fazla ilgi bekliyor, ilgi ve destekleri için bilim dünyasına ve Sayın Cumhurbaşkanı’mıza teşekkür ediyoruz.”

İlk defa 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle sahiplerine tevcih edilen “TÜBA Akademi Ödülleri” bütün bilim insanlarına açık ve her yıl Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık ve Yaşam Bilimleri ve Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere üç kategoride aday gösterilenlere her kategoride bir ödül olarak veriliyor.

Aday gösterilen bilim insanlarının çalışmaları ve katkıları geçtiğimiz yıl olduğu gibi üç ödül alanında oluşturulan TÜBA Ödül Komitelerince yerli ve yabancı hakem görüşleri alınarak değerlendirilecek ve ardından Komitelerin önerileri Akademi Konseyi’ne sunulacak ve ödül sahipleri Akademi Konseyi tarafından belirlenecek. Akademi Ödülü Madalyası, Akademi Ödülü Beratı ve takribi 30.000 USD para miktarından oluşan ödüller, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek olan törenle sahiplerine tevcih edilecek.

İlgili alanda özgün, öncü ve çığır açıcı çalışmaları olan bilim insanlarına tevcih edilen ve her yıl ödüllerden bir tanesinin, üç alan arasında dönüşümlü olarak, yalnızca Türkiye veya Türkiye bağlantılı bilim insanlarına verilen Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri’nin 2016 yılı için Türkiye bağlantılı ödülü Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorisinde verilecek.

TÜBA üyeleri, Türkiye’deki üniversite rektörlükleri, TÜBA’nın ilişkili olduğu bilim akademileri ve akademiler arası kuruluşlar ve davet edilen diğer bilim kuruluşları ve bilim insanları tarafından aday gösterilebilen Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri’ne TÜBA üyeleri, çalışanları ve değerlendirme süreçlerinde yer alan bilim insanları aday gösterilemiyor.

TÜBA Akademi Ödülleri ve aday gösterme hakkında detaylı bilgiye http://www.tuba.gov.tr/content/tuba-odulleri/id/1425/pid/-1 adresinden erişilebilir.

2016 TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri Afişi